Els diputats d’Esquerra protagonitzen l’anècdota del primer dia al Congrés dels Diputats al no trobar lloc per asseure’s a la cambra

El primer dia de nova legislatura ve a ser com el primer dia de col·legi: tot és caos i retrobaments. En el cas del Congrés espanyol, que ha patit un canvi important en la seva composició després de les eleccions del 20D, han predominat aquest dimecres les escenes de caos per sobre dels retrobaments.

Els més afectats per la desorganització del primer dia han estat els diputats electes d’Esquerra Republicana, als qui els ha costat trobar un seient lliure a la cambra baixa de l’Estat. Segons ha publicat el diari 20 Minutos, la presidenta d’edat, Teresa de Lara –la diputada de més edat, que presidia el Congrés fins que el socialista Patxi López ha estat escollit president definitiu– ha hagut de demanar a tots els diputats que fessin lloc als membres d’ERC, que s’esperaven al centre de l’hemicicle mentre la situació es normalitzava.

De Lara ha hagut de demanar als diputats que prenguessin seient. D’aquesta manera, els diputats d’Esquerra han pogut veure quins escons quedaven buits. El resultat ha estat que els diputats catalans han quedat bastant repartits per l’hemicicle, també Gabriel Rufián i Joan Tardà, cap i segon de llista per Barcelona respectivament a les passades eleccions generals.

Compartir
Article anteriorNiña Pastori presentarà ‘Ámame como soy’ a la Kursaal
Article següentFox estrena la segona temporada de ‘Turno de noche’
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]