Russos investiguen si EUA va arribar a la lluna | Diari Català

Enginyers Russos Investiguen si els EUA realment va arribar a la lluna

Un grup d’enginyers i aficionats russos pretenen llançar un satèl·lit en òrbita lunar per fotografiar les petjades a la superfície del planeta dels astronautes nord-americans, la nau espacial nord-americana Apol·lo i els aparells soviètics.

Els enginyers han fet pública la descripció del seu projecte a la plataforma russa de finançament col·lectiu Boomstarter per recaptar els 800.000 rubles (12.300 $) necessaris per posar-lo en marxa.

Els científics han assenyalat a RIA Novosti que busquen crear un satèl·lit amb pes reduït i baix cost perquè les associacions no governamentals d’enginyers professionals i aficionats puguin permetre.

Russos investiguen si EUA va arribar a la lluna | Diari Català

Segons ha afirmat l’un dels promotors del projecte, Vitali Iegórov.

[quote]Les discussions sobre la realització d’un vol tripulat a la Lluna no han desaparegut amb el pas del temps. La carrera lunar és una part important de la història nacional, per això no és sorprenent l’interès que suscita aquest tema a Rússia[/quote]

[quote]Davant nosaltres Apol·lo i Lunojodi (rovers soviètics de la Lluna) van ser gravats únicament des del satèl·lit nord-americà LRO i per aclarir qualsevol dubte cal repetir la presa de fotografies en una qualitat més gran.[/quote]

Russos investiguen si EUA va arribar a la lluna | Diari Català

Durant molt de temps va existir la teoria de la “conspiració lunar” segons la qual els nord-americans mai van arribar a la lluna i tot es va tractar d’un engany, ja que la NASA no comptava amb la tecnologia suficient per portar l’home fins al satèl·lit.