Luis Enrique | Diari Catala

El tècnic blaugrana va aprofitar el partit de Mestalla, amb l’eliminatòria pràcticament resolta des del principi, per provar un nou sistema de joc

Les circumstàncies del partit, amb un 7-0 favorable de l’anada, van convidar Luis Enrique a buscar alternatives en el seu sistema de joc i donar minuts als jugadors menys habituals en els onzes titulars. El tècnic asturià va apostar per passar del 4-3-3 al 3-5-2, jugant amb tres centrals, dos carrilers, un mitja punta per davand del doble pivot i dos davanters amb llibertat de moviments.

La defensa de tres

La línia de tres defenses, amb Vermaelen de lliure i Mathieu i Bartra de marcadors, va tenir certs problemes per treure la pilota jugada des del darrere. En moltes jugades es va veure que els tres defenses no tenien clara la opció per iniciar jugada i van convertir la cessió de la pilota a Ter Stegen en un recurs massa recurrent. En l’apartat defensiu, els tres jugadors es van mostrar ben coordinats, a excepció del gol de Negredo, on van badar en una pilota llarga.

Mig del camp amb mitja punta i carrilers

Al mig del camp, el clar referent va ser Sergi Roberto, que va ser l’home que va prendre més la iniciativa per construir joc al costat d’un Samper correcte, que no va perdre pilotes, però que no es va acabar de destapar. Es va veure una versió molt més lliure de Rakitic, que darrere dels dos davanters va buscar porteria amb insistència. Adriano i Aleix Vidal, jugant com a carrilers, no van acabar de tenir la profunditat que s’esperava d’ells tenint en compte que es jugava amb un central més.

Davanters amb llibertat

A la davantera, Munir El Haddadi va tornar a destacar per davant de Sandro Ramírez. El davanter madrileny es va mostrar actiu en la primera part i a punt va estar de marcar en fins a dues vegades, una amb una gran jugada personal i la altra en una pilota que no va arribar a rematar perquè Marc Bartra es va anticipar en una posició més complicada per buscar el gol. Sandro també va buscar porteria en un parell d’ocasions, però no va trobar l’encert.