FGC sabadell - Diari Català
Foto: FGC

La Generalitat adjudica les obres per construir dues estacions de FGC a Sabadell

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat les obres per a la construcció de les estacions de la Plaça Espanya i Eix Macià-Creu Alta a Sabadell (Barcelona) dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha assegurat que la seva voluntat és que aquestes millores acabin el 2016 i “durant l’hivern del pròxim curs la ciutadania ja pugui fer ús” d’aquest transport públic, que millorarà la connectivitat interna de la ciutat i també amb la resta del territori metropolità, ha afegit.

L’administració catalana ha invertit 31,2 milions d’euros en l’arquitectura i les instal·lacions d’aquestes dues estacions, la via i la catenària entre la Plaça Major i la Plaça Espanya i les instal·lacions d’alimentació elèctrica, les comunicacions i les instal·lacions no ferroviàries de túnel.

A més, han inclòs altres actuacions com revestiments, la implantació d’il·luminat i la construcció de divisòries i tancaments, entre d’altres.

Serracant ha dit que l’estació de FGC Eix Macià-Creu Alta pot atreure “noves dinàmiques” en aquesta zona de la capital vallesana.

En canvi, ha destacat que a la de Plaça Espanya “es podran intercanviar gairebé tots els mitjans de transport” de Sabadell, amb la connexió entre Renfe i FGC, així com línies d’autobús urbanes i interurbanes.