Els Mossos investiguen abusos sexuals als Maristes de Sants-Les Corts

0
abusos
El Col·legi Maristes de Sants - Les Corts. Foto: Ajuntament de Barcelona

Es tractaria d’abusos comesos fa anys i el presumpte autor dels fets està identificat

 

Els Mossos d’Esquadra investiguen diverses denúncies d’abusos sexuals que hauria comès un professor del Col·legi Maristes del barri de Sants-Les Corts de Barcelona, segons ha publicat ‘El Periódico’. El cos policial ha explicat que els presumptes abusos s’haurien produït fa anys i que s’han obert diligències sobre el cas. La policia ha posat els fets en coneixement del jutge, que ha ordenat la investigació. Els Mossos han pres declaració als denunciants i tenen identificat el presumpte autor dels abusos, tot i que fins al moment no s’han ordenat detencions.

Segons s’explica a ‘El Periódico’, tot plegat s’hauria sabut després que el pare d’un dels presumptes agredits pengés uns cartells a l’entorn del col·legi denunciant el cas i amb una adreça de correu electrònic per contactar amb altres possibles afectats.La maniobra va reeixir i l’home va poder trobar-se amb altres persones en situació similar, fins que finalment van decidir denunciar el cas als Mossos d’Esquadra.

Precisament, aquest pare ha explicat en una entrevista a 8TV que l’agressor hauria estat un professor de gimnàs que des del 2011 ja no forma part del centre. Segons ha dit, cinc exalumnes de l’escola han presentat denúncies pels presumptes abusos, i hi hauria fins a sis persones més que estan valorant si ho fan. El fill d’aquest pare hauria estat víctima dels abusos l’any 2010 i no ho hauria explicat a la seva mare fins al 2013, quan ja no era al col·legi. Després va passar per un període de depressió i ara, en procés de recuperació, s’hauria vist amb forces de denunciar-ho. Ha estat arran d’aquesta denúncia que el pare es va decidir a penjar cartells on explicava els fets a l’entorn del col·legi amb una adreça de correu electrònic per si algú altre havia patit la mateixa situació.