Els Mossos d’Esquadra localitzen 101 gossos en un criador il·legal de Rubí

0
gossos
Foto: Mossos

El propietari no disposava de programa d’higiene i profilaxi i els gossos vivien en condicions higièniques deficients, sense censar i sense documentació de la seva procedència

 

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) van denunciar, el 29 de febrer, un home per tenir un centenar de gossos, de races petites, en un criador sense cap autorització administrativa de cria i venda i condicions higièniques deficients. El denunciat, de 53 anys, és veí de Rubí, segons informen els Mossos en una nota de premsa.

La investigació va començar el 16 de desembre arran de la denúncia d’un particular que alertava de l’existència d’un criador que no estava legalitzat. Els agents van localitzar el criador il·legal a Rubí en una zona no autoritzada per a aquesta activitat. A més, tampoc disposava d’autorització administrativa per a exercir la cria i venda d’animals.

El propietari, que s’anunciava per internet, tenia 101 gossos de races petites sense cap mena de documentació que justifiqués d’on procedien i com s’havien adquirit. Les races dels animals eren: Bichon Maltés, Chihuahua, Mini Picher, Yorkshire Terrier, Jack Rusell Terrier, Pomerania i un American Standfor.

Els agents van comprovar que els animals estaven agrupats per races en disset gàbies, algunes de les quals no disposaven d’aixopluc, i que en la majoria de casos els animals estaven envoltats dels seus propis excrements. Així mateix, les gàbies havien estat construïdes sense autorització en un terreny no urbanitzable i, a més, les aigües residuals s’abocaven directament al terra.

Va ser el mateix infractor qui va explicar als agents que era ell qui col·locava els microxips als animals i que, posteriorment, els enviava a un veterinari per tal de formalitzar la cartilla sanitària. Davant de tots aquests fets els agents van denunciar el criador per nucli zoològic il·legal, tinença de gos potencialment perillós sense llicència, per no censar els animals, per exercir una activitat econòmica no comunicada i per realitzar obres en terreny no urbanitzable.