Jordi Jane - Diari català

Mossos demanen entrar al centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha explicat aquest dilluns que han demanat per carta al Ministeri de l’Interior que els Mossos d’Esquadra entrin formalment a formar part del Centre d’Intel·ligència per al Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco), l’òrgan d’anàlisi de totes la informació estratègica de terrorisme.

En roda de premsa després d’un gabinet de coordinació antiterrorista –la quarta trobada que mantenen després dels atemptats de París–, Jané ho ha exposat com un pas més en la “molt positiva” col·laboració que mantenen els Mossos amb la resta de cossos policials estatals per a l’intercanvi d’informació en la lluita contra el terrorisme.

Ha posat com a exemple la reunió que dijous van tenir a Madrid els diversos cossos policials estatals i en què van participar els Mossos, i espera “que no es tracti d’una reunió esporàdica, sinó que tingui continuïtat”.

Màxima voluntat de col·laboració. És positiva i s’està donant”, ha recalcat el conseller, que aposta per intensificar les relacions entre les policies en la lluita contra el terrorisme, sobre la qual es manté un nivell d’alerta de 4 sobre 5.

Malgrat que aquesta alerta correspon a un risc alt d’atemptat, ha donat “un missatge de tranquil·litat al conjunt de la població” perquè, precisament, en aquesta reunió de Madrid s’ha conclòs que no hi ha una amenaça imminent i concreta, sinó genèrica.

REFORÇ DE SEGURETAT

El conseller ha explicat que s’han augmentat els dispositius de seguretat que s’enfoquen especialment en els llocs amb aglomeracions i a l’àmbit del transport, per la qual cosa ha demanat paciència perquè “la seguretat té peatges i comporta a vegades més controls”.

BARÇA I CONCERT DE MADONNA

S’ha organitzat un “dispositiu especial” amb vista al partit de dimarts al Camp Nou entre el FC Barcelona i la Roma en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i el mateix club, amb el qual incrementaran els controls i s’obrirà l’estadi tres unes hores abans perquè els aficionats puguin acudir amb temps.

També es preveu reforçar la seguretat per al concert de Madonna al Palau Sant Jordi del mateix dimarts i augmentar els controls a les carreteres, així com les patrulles d’agents de manera preventiva.

Jané ha explicat que la Conselleria ha mantingut reunions amb els grups del Parlament –està pendent de la CUP, per una qüestió d’agenda– per traslladar-los informació sobre el terrorisme, com també es farà en una trobada que mantindran aquest dimarts amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.