‘Els catarres’ i ‘Blaumunt’, se’n porten els premis dels grups

Han estat una vintena i són concedits per part de 17.540 vots dels usuaris que han dipositat la seva opinió a través de la pàgina web de la seva revista.

Són els ‘Premis Enderrock 2016’, uns dels guardons musicals catalans més importants de Catalunya i han quedat de la següent manera en aquesta edició: els grups ‘Els Catarres‘ i ‘Blaumut, han guanyat els premis grupals i més importants de l’Enderrock 2016, que s’han lliurat aquest dijous en el Teatre Municipal de Girona.

Per la seva part, la cantautora Gemma Humet i el violagambista Jordi Savall s’han emportat els guardons de les categories individuals. Aspencat‘, ‘Txarango‘, ‘Els Amics dels Arts’ i ‘L’Arrel’ han estat d’altres premiats en la categoria de pop-rock per votació popular.

La resta de categories han estat per a Toni Solà (millor disc de jazz amb ‘The Heart of Jazz’), Jordi Savall (millor disc de música clàssica amb ‘Els éléments‘), Club Super3 (millor disc per a públic familiar i infantil amb ‘Arkandú), i la sala Apol·lo de Barcelona (millor sala de concerts).

‘Els Catarres‘ han estat els més guardonats en rebre tres premis: millor disc de pop-rock 2015 (Big Bang), millor lletra (‘En peu de guerra’), i millor portada; els grups ‘Aspencat‘ i ‘Ebri Knight‘ han empatat amb dos premis cadascun.

El premi a la trajectòria ha estat per ‘Els Pets’, amb motiu dels 30 anys de carrera, i el Premi Enderrock Estavella 2016 a l’esdeveniment musical de l’any serà per a ‘Sopa de Cabra’, pels 25 anys del llançament de ‘Ben endins’, l’àlbum més venut de la història del rock català amb 110.000 còpies.