Els presidents de l’IBEX incrementen els seus salaris en un 80%

0
Borsa de Madrid, principal mercat de valors d'Espanya
Borsa de Madrid, principal mercat de valors d'Espanya
Borsa de Madrid, principal mercat de valors d'Espanya
Borsa de Madrid, principal mercat de valors d’Espanya

Escassa presència de dones en els llocs de responsabilitat i el descens del pagament del impost de societats, com a punts negatius

 
Comisions Obreres (CC.OO) ha presentat aquesta setmana, en roda de premsa, el seu informe anual titulat ‘Indicadors del bon govern a les empreses de l’IBEX 35 durant el 2014’. En aquest anuari es recullen les dades sobre les retribucions dels alts càrrecs; la dels treballadors de les empreses; la dels seus accionistes; s’estudia la paritat; i també el pagament del tribut de societats durant l’exercici 2014. Doncs bé, segons aquest informe els presidents de l’IBEX 35 cobren 158 vegades més que un dels seus empleats. És a dir, els primers executius han augmentat la seva percepció un 80% respecte el 2013. Això suposa un increment de 83 milions d’euros en qualitat de retribució. De fet, l’any passat la massa salarial total va arribar als 186.80 milions d’euros. Concretament, el president de Telefónica, César Alierta, és l’executiu que obté un salari més alt, amb 43.3 milions d’euros; mentre que José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia, es situa com el retribuït més baix amb un salari de 500 mil euros. No obstant això, durant el 2014 alguns executius van patir reduccions en les seves remuneracions. És el cas, per exemple, dels responsables de Repsol (-29.4%), Indra (-28.5%), o Banc Sabadell (-0.9%).

Tanmateix, els alts càrrecs no van ser els únics que van augmentar el seu sou. Els directius de les 35 empreses mostren un increment salarial del 14.2% respecte el 2013. Aquesta dada es tradueix en una remuneració mitja de 928 mil euros per directiu. En concret, els de Telefònica han vist com els seus sous mitjos han augmentat un 146.8%, amb un salari mig de 5.35 milions d’euros. A l’altra cara de la moneda, hi trobem a Técnicas Reunidas l’ascens del qual ha estat d’un 8.4%. La mateixa tendència mostren les percepcions econòmiques dels consellers d’administració. En el seu cas, el increment de la massa salarial mitja ha estat del 38.4%, amb un sou mig de 375.4 milions d’euros. Finalment, l’estudi també reflexa un lleuger ascens del salari dels treballadors d’un 1.8%.

Minsa presència de dones

CC.OO. denuncia l’escassa presència de dones en llocs de responsabilitat a les empreses de l’IBEX 35. Així doncs, ha assegurat el secretari de Protecció Social i Polítiques Públiques del sindicat, Carlos Bravo, hi trobem fins a tres empreses (Gas Natural, Sacyr i Técnicas Reunidas) sense representació femenina en el seu consell d’administració. De fet, l’any passat el nombre de consellers ascendia fins els 451; el que suposa una reducció respecte l’exercici anterior de 17 consellers. D’aquests 451, 377 eren homes i 77 dones. En còmputs globals la presència de conselleres representava el 17.1% del total d’alts càrrecs. Només l’empresa Red Eléctrica comptava amb un 50% de dones en el seu consell administratiu.

Per altra banda, l’informe de CC.OO. també critica que cada vegada les empreses més selectes de la península paguin menys impostos de societats a Hisenda. Així ho demostren les xifres, durant el 2007 la recaptació d’aquest tribut corresponia al 189% del dividend que distribuïen; mentre que set anys més tard aquest percentatge ha disminuït fins al 44.4%. És a dir, durant l’exercici anterior les empreses de l’IBEX 35 van aportar 0.44€ a les arques de l’estat per cada euro que van ingressar de dividend. Finalment, i com a dada positiva la plantilla mitja d’aquestes va créixer fins el 2.5%. una xifra que es tradueix en 1.4 milions de treballadors més, essent ACS la companyia que més va augmentar el seu equip i FCC la que menys.