Els primers refugiats que arribin a Catalunya s’allotjaràn a un edifici de la UB

0
Refugiats a l'espera de destí dins la UE | Foto: John Moore (EP)

La UB signarà un conveni amb Creu Roja i CCAR, a més d’oferir cursos d’idiomes als refugiats

Les primeres tres famílies refugiades que arribaran a Catalunya -assignades pel sistema de quotes establert per la Unió Europea- estaran allotjades, en un principi, en un edifici gestionat per la Universitat de Barcelona, segons ha informat Europa Press. La UB ha ofert aquests pisos a disposició de l’Ajuntament de Barcelona i es proposa signar en breu un conveni amb la Creu Roja, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i l’ONG Accem.

Però no només oferiran pisos per aquests refugiats. La implicació de la Universitat de Barcelona anirà més enllà, amb cursos de llengua de sis mesos de duració per tal que aquests refugiats nouvinguts puguin integrar-se amb facilitat.

D’altra banda, aquest dijous s’ha conegut que la Creu Roja ha habilitat un compte corrent amb la intenció d’aconseguir fons per ajudar als refugiats que arribin a Espanya. El compte corrent, que es pot consultar a la web de la Creu Roja, pretén ser una ajuda a la integració i acollida dels nouvinguts que rebrà en els propers mesos Espanya. La Creu Roja, que aquest any ha atès més de 750 refugiats a Catalunya, quatre vegades més que fa quatre anys, ha preparat una campanya per aconseguir col·laboració ciutadana a través de donatius o tasques de suport social, psicològic, legal, educatiu i habitacional.

Compartir
Article anteriorAlemanya investiga altres marques per les emissions
Article següentASUS anuncia el nou ASUS Clique R100
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]