Josep i Pere Pujol Ferrusola arriben a l’Audiència per declarar com a imputats

Josep i Pere Pujol Ferrusola, fills de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, han arribat a les 9.30 hores d’aquest divendres a l’Audiència Nacional per declarar davant del jutge José de la Mata en qualitat d’imputats per un delicte de blanqueig de capitals.

Els germans Pujol arriben a l’Audiència a peu a la seu del carrer García Gutiérrez de Madrid, on minuts després han accedit els seus advocats, mitja hora abans que comencin els interrogatoris.

Després d’això, han sortit de l’edifici principal de la seu judicial per endinsar-se a les dependències envidriades, situades a la plaça de la Vila de París, on els dos fills de l’expresident al costat de l’advocat de la família Cristobal Martell han estat fotografiats pels nombrosos mitjans de comunicació sense voler fer declaracions.

Josep i Pere Pujol Ferrusola han estat guiats per agents de la Policia Nacional fins a la sala de declaracions d’aquest cub envidriat, on és freqüent trobar lletrats i compareixents perduts pels seus múltiples passadissos.

Els germans declararan en el marc de la causa que instrueix el titular del jutjat central d’instrucció 5 per determinar si el patrimoni del seu germà Jordi i de l’exdona d’aquest, Mercè Gironés Riera, prové del cobrament de comissions il·legals a empreses que van obtenir contractes d’administracions públiques catalanes.

La citació, que es produeix en relació amb la part del procediment que es troba sota secret del sumari, es va produir coincidint amb la dotzena d’escorcolls a Catalunya i Madrid que va portar a terme el passat 27 d’octubre la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) del Cos Nacional de Policia en el transcurs de l’anomenada operació Hades.

Josep Pujol Ferrusola, al qual es vincula amb la societat patrimonial MT Tahat, i el seu germà Pere, també relacionat amb diversos negocis vinculats amb les activitats del seu germà Jordi, podran acudir a l’Audiència Nacional acompanyats d’un advocat de confiança.