Els refugiats competiran a Rio 2016

0
Els refugiats competiran a Rio 2016
El Comitè Olímpic dona una oportunitat als refugiats. FOTO/EP
Els refugiats competiran a Rio 2016
El Comitè Olímpic dona una oportunitat als refugiats. /FOTO:EP

Ho faran sota la bandera i l’himne olímpic

Redacció/EP. Els atletes refugiats sense país d’origen podran competir en els Jocs Olímpics de Rio 2016 sota la bandera i l’himne olímpic, segons ha avançat el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, a l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU). Aquesta resolució, que va ser recolzada per 180 dels 193 estats membres de l’ONU, insta que es respecti la Treva Olímpica des d’una setmana abans del començament dels Jocs Olímpics i fins set dies després que acabin els Jocs Paralímpics. Així doncs, els refugiats competiran a Rio 2016.

“Els Jocs Olímpics són el moment en què els valors de la tolerància, la solidaritat i la pau són portats a la vida. Aquest és el moment en què la comunitat internacional es reuneix per la competència pacífica”, va dir Thomas Bach en el comunitat on s’assegurava que els refugiats competiran. El president del COI va explicar a més que en la “vila olímpica” es veuen valors com la “tolerància” i la “solidaritat” en la seva “forma més pura”. “Els atletes de tots els Comitès Olímpics Nacionals (206) viuen junts en harmonia i sense cap tipus de discriminació. Europa intenta fer front a un augment en els refugiats que fugen de la guerra i la pobresa a l’Orient Mitjà, Àfrica i Àsia”, ha apuntat.

“Actualment, cap d’aquests atletes tindria l’oportunitat de participar en els Jocs Olímpics, encara que classificat des del punt de vista esportiu, ja que, amb la seva condició de refugiats, es queden sense un país d’origen i sense un Comitè Olímpic Nacional de representar”, va explicar Bach sobre la situació dels atletes refugiats.