Els salaris pujaran un 1% aquest any

0

 Els salaris pujaran un 1% aquest any

Sindicats i patronal es troben darrere de l’acord

Els sous pujaran aquest any l’1% i mig punt més, fins a l’1,5%, el 2016 gràcies a l’acord firmat aquest dilluns entre els màxims dirigents de CCOO, UGT, CEOE i Cepyme. Aquest increment es queda a mig camí entre les propostes inicials dels sindicats i de les patronals, també es troba per sota de la previsió de creixement de l’economia espanyola, el qual arribarà fins al 2,9% en el present any. Al principi d’acord sobre les retribucions s’ha d’afegir una clàusula de garantia que permetrà revisar els salaris d’acord amb l’evolució dels preus durant els dos anys vinents. En el cas que la inflació sigui superior al 2,5% entre els dos exercicis, s’aplicarà la clàusula esmentada amb l’objectiu que els treballadors no perdin poder adquisitiu.

Després de diversos mesos de negociacions amb continuats daltabaixos en el diàleg social i interferències externes, Ingnacio Fernández Toxo , Cándido Méndez, Juan Rosell i Antonio Garamendi, van acordar un dels punts més escabrosos del que representarà el tercer acord pel foment del treball i la negociació col·lectiva (AENC) pel pròxim bienni. Dirigents de les quatre organitzacions i els seus respectius tècnics es van reunir en paral·lel per tancar el pacte.

Encara queda per determinar com s’aplicarà el nou AENC, i per tant, com es traslladarà als centres de treball l’anomenada ultractivitat dels convenis. Els sindicats han pressionat durant els últims mesos amb l’objectiu que s’atenguin les diverses sentències dels tribunals que reconeixen la vigència d’un conveni col·lectiu, un cop s’hagi finalitzat el seu termini d’aplicació i mentre no es negocia un de nou.

La pujada de l’1% i de l’1,5% es troba dins dels mínims que reclamaven els sindicats i una mica per sobre del que la patronal estava disposada a concedir. CCOO i UGT van afirmar que no acceptarien un acord per sota de l’1%, en resposta al 0,9% màxim que oferien els empresaris. Tot i això, els indicis de què l’economia espanyola estava sortint de la recessió i creixent per sobre de totes les previsions, van fer créixer la pressió sindical amb l’argument que els ciutadans han de beneficiar-se de la recuperació, i que la millora dels sous animaria el consum privat i, per tant, l’economia dels sectors productius.

Tot i aquests auguris positius, tant el Govern com la patronal, han demanat prudència i han decidit que la moderació segueixi aquest any amb la finalitat d’assentar la sortida de la crisi. Aquesta ha estat una de les raons perquè la CEOE sempre hagi estat partidària de posar un sostre de l’1,3% a l’augment salarial per a 2016, davant de la proposta del 2% dels sindicats  si el creixement del producte interior brut (PIB) superés el 2,5%.

En tot cas, les previsions que el Govern va entregar el passat dia 30 d’abril a la Unió Europea indiquen un escenari optimista pel que fa a la sortida de la crisi. Segons Luis de Guindos, ministre d’Economia, el PIB espanyol creixerà durant aquest any un 2,9%, un ritme fort que arribarà al 3% el 2018. A més, segons les previsions macroeconòmiques de la Moncloa, durant el present exercici es crearà gairebé mig milió de llocs de treball i la taxa d’atur descendirà fins al 21,1%, recordem que la taxa d’atur actual es troba en el 23,7%.

La renovació de la negociació col·lectiva

L’acord entre els agents socials servirà de referència per a la negociació dels futurs convenis col·lectius, la qual es trobava estancada des de fa mesos. Aquest retràs, el nou AENC hauria d’estar vigent des de gener, ha provocat que els treballadors coberts per un conveni d’empresa o sectorial siguin la meitat dels que estaven coberts a començament de 2014.

Els principals sindicats esperen que s’encamini ara la negociació col·lectiva. Molts pocs convenis firmats avui dia superen el mínim pactat recentment, ja que l’any passat l’augment recomanat per l’anterior AENC era del 0,6%. L’any 2015 es va iniciar amb les mateixes referències, per exemple, el conveni de la construcció, firmat fa escassament un mes, manté la moderació recomanada anteriorment amb un 0,6% de pujada salarial. Tot i aquesta moderació, el poder adquisitiu dels treballadors no ha baixat gràcies al període deflacionari en què ens trobem submergits des de fa mesos.