La Federació de Treballadors de Catalunya demana a les autoritats que facin el possible per a que Delphi no tanqui la seu de Sant Cugat

 

L’empresa de components de l’automobil, Delphi, va prendre fa setmanes la decisió de tancar la fàbrica que té a Sant Cugat del Vallés. Ho farà, segons les darreres informacions, a finals del 2016, deixant sense feina a més de 500 treballadors, un centenar d’ells de Rubí. Ara, els sindicats reclamen diàleg i una solució per aquests treballadors no perdin la seva feina.

La Federació de Treballadors de Catalunya (FTC) qualifica la decisió de Delphi com “inacceptable” i l’assimila en un context de deslocalitzacions de les empreses industrials cap a “països low-cost”, tal i com la FTC s’ha referit en un comunicat als països on la mà d’obra és més barata per als empresaris.

Dins aquest comunicat, la Federacio de Treballadors ha acusat la Generalitat de Catalunya de no ser aliena a la situació que es vivia a Delphi i de la possibilitat d’un tancament com el que ha succeït. En concret, asseguren que al 2014 van mantenir una reunió amb els responsables del Departament d’Industria.

Ara, que la situació sembla tant dramàtica com inevitable, la FTC considera “inexcusable la implicació de tots els actors”, des dels propis treballadors fins a les administracions, passant pels municipis. Respecte aquests últims, val a dir que els ajuntaments de les diferents ciutats afectades han anunciat els darrers dies que mantindran reunions per valorar la capacitat d’actuació davant aquest problema que amenaça amb enviar quasi 600 persones del Vallés a l’atur.

La FTC acaba el seu manifest relacionant el tancament de Delphi amb un “procés destructiu del teixit industrial català” que, segons la federació intersindical, amenaça a la societat amb “més precarietat, vulnerabilitat, inestabilitat i exclusió del mercat laboral”. Sembla clar que la pressió social és cada cop més forta envers el conflicte laboral de Delphi.

Compartir
Article anteriorAixí sona el motor de l’escuderia Ferrari
Article següentMarc Colomer fitxa per Gas Gas
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]