Els terroristes detinguts pretenien atemptar aquest dijous al barri La Défense de París

Els terroristes detinguts a Saint Denis en el marc de l’operació contra el presumpte cervell dels atemptats de París pretenien perpetrar un atemptat aquest dijous al barri de La Défense, a l’oest de París, segons han informat fonts policials a la cadena de ràdio RTL.

Els investigadors han aconseguit arribar fins als terroristes gràcies a l’anàlisi de comunicacions telefòniques. En el marc de les indagacions, l’home que va donar allotjament als terroristes a Saint Denis ha revelat que també va allotjar tres persones més. Aquests tres sospitosos, segons RTL, no han estat trobats pels agents de les forces de seguretat.

Una font de les forces de seguretat franceses ha confirmat a Reuters que els terroristes pretenien atemptar a La Défense pròximament. “Les forces de l’ordre buscaven uns terroristes que preparaven un acte pròximament, d’acord amb les informacions de la SDAT (Subdirecció Antiterrorista francesa) i de l’estranger”, ha assegurat la font consultada. “És un nou equip que preparava un atemptat contra La Défense“, ha subratllat.

L’objectiu de l’operació d’aquest dimecres a Saint Denis era Abdelhamid Abaaoud, el presumpte cervell dels atemptats que van acabar amb la vida de més de 120 persones el 13 de novembre a la capital francesa. La batuda s’ha saldat amb set detencions i dos morts, entre ells una dona que s’ha immolat.