Els treballadors de Metro mantenen la vaga durant el MWC

0
Metro
La plantilla de Metro ja va fer aturades parcials durant el passat 2 de febrer, mentre es negociava el conveni col·lectiu. Foto: Europa Press

Les dues assemblees de treballadors del Metro, celebrades ahir, van acabar amb 1.125 vots a favor, només una abstenció i cap vot en contra. Això suposa el rebuig a la proposta de la direcció sobre el conveni col·lectiu.

Els treballadors del Metro de Barcelona, reunits en assemblea aquest dijous, han votat a favor de mantenir la vaga pel proper dilluns i dimecres, coincidint amb el Mobile World Congress. Segons han explicat fonts sindicals a Europa Press, les dues assemblees celebrades ahir van acabar amb 1.125 vots a favor, només una abstenció i cap vot en contra.

Això suposa el rebuig a la proposta de la direcció de l’empresa sobre el conveni col·lectiu presentat aquest dimecres, que consistia en passar de contracte temporal a indefinit a 250 persones fins l’any 2020, mentre que els treballadors plantejaven que la xifra arribés als 600 treballadors. L’altre escull de les negociacions és l’increment salarial: la direcció del Metro planteja un creixement lineal d’un 1%, una quantitat que la plantilla considera insuficient.

Els sindicats han assenyalat que aquests dos punts són els “imprescindibles per desconvocar la vaga“, mentre que la resta de reivindicacions dels treballadors de Metro sobre el conveni col·lectiu s’abordaran en una futura mesa de negociacions.