(14-3) El waterpolo espanyol avança a quarts de final de l’Europeu després de superar Malta

0

La selecció espanyola masculina de waterpolo ha avançat a quarts de final del Campionat d’Europa de Belgrad després de complir en el seu tràmit amb Malta (14-3), i ja espera a Grècia o Romania en la següent ronda del torneig serbi

En aquesta ocasió, el seleccionador Gabi Hernández ha pogut repartir minuts i rotar els seus homes de cara a la cita del proper dilluns davant de Grècia o Romania. Aquest dissabte han destacat Roger Tahull, Espanyol i Mallarach, amb tres gols cadascun.

Els espanyols van sortir a un ritme baix i Malta ho va aprofitar per no desenganxar-en excés del marcador. Espanya va trigar gairebé tres minuts en estrenar el seu caseller de gols amb el gol de Marc Roca des boia; Malta va empatar per mitjà de Lanzon en la següent jugada i dues dianes del benjamí del grup, Roger Tahull -primers per a ell en Belgrad van deixar el 3-1 al final del primer període.

Els de Gabi Hernández van seguir sense concedir pràcticament ni una situació clara de rematada al quadre maltès. Tahull va tornar a aparèixer per col·locar un 4-1 que va precedir les dianes d’Albert Español i Chalo Echenique, que van posar el 6-1 al descans.

El tercer quart va ser el millor dels espanyols, que van començar amb un parcial aclaparador de 6-0 (dos d’Espanyol, dos d’Minguell, un Blai i un del capità Willy Molina) que va posar un altre històric 12-1 a Malta. El segon gol dels illencs en tot el partit i la resposta de Balazs Sziranyi van posar un clar 13-2 amb només vuit minuts per jugar. A més, Iñaki Aguilar va debutar sota pals en aquest període.

L’últim quart va ser un mer tràmit i només hi va haver dos gols, el 14-2 de Mallarach i el 14-3 definitiu del maltès Zammit. El rival dels de Gabi Hernández serà Grècia o Romania, que juguen diumenge la seva trobada de vuitens i que tindran pràcticament un dia i mig menys de descans que Espanya.