Empar Moliner es disculpa per cremar la Constitució a TV3

0
Empar Moliner crema Constitucio
Moment en que Empar Moliner crema simbòlicament la Constitució Espanyola | Foto: Twitter

L’escriptora considera que era “pertinent” cremar la Constitució, fet que l’ha costat moltes crítiques

L’escriptora Empar Moliné, que va cremar dilluns un exemplar de la Constitució a TV3 com a protesta per l’anul·lació per part del Tribunal Constitucional del decret de pobresa energètica català, ha demanat disculpes als qui hagin pogut sentir-se ofesos per l’acció tot i que en el moment l’ha considerat “molt pertinent simbòlicament”.

“Em sap greu haver fet això i que a algú que veu aquest llibre com a sagrat, o digue-li com vulguis, li sàpiga greu. Hagués pogut cremar una altra cosa: segurament el que queda d’Estatut o un llibre meu”, ha assegurat la col·laboradora de TV3 en una entrevista de Catalunya Ràdio, en què ha precisat que el llibre cremat era d’atrezzo i no un exemplar de la Carta Magna.

Moliné ha explicat que l’acció forma part de la seva secció en el programa ‘Els Matins’ en què acostuma a criticar situacions polítiques i socials amb les quals no està d’acord: “Protestava per una qüestió que realment em regira l’estómac: la sentència del TC que anul·la el decret de pobresa energètica”.

“Si hagués pensat en tot aquest xivarri no l’hagués encès, només ho hagués dit, però em sembla terrible que el TC ens prohibeixi una cosa com que aquesta gent s’escalfi”, ha justificat, i ha afegit que la Constitució li permet fer aquest tipus d’actes emparats sota la llibertat d’expressió.

L’escriptora ha apel·lat als líders catalans de C’s, Inés Arrimadas, i PP, Xavier García Albiol, a pronunciar-se sobre la suspensió i ha lamentat que s’incrimini a TV3 per ser ella obertament independentista: “Ho lamento per TV3 perquè d’alguna forma el que fa la premsa és equiparar-me a TV3 i no sóc de la plantilla”.