La venda de turismes ha crescut un 12,1%

El mercat de turismes ha començat l’any amb un creixement del 12,1% i un total de 76.395 matriculacions. Tenint present que aquest mes de gener té un dia menys hàbil que l’any anterior, ha estat el millor volum per a un mes de gener des de l’any 2008. Amb aquest resultat el mercat acumula 2 anys i cinc mesos de creixements continuats. L’objectiu per aquest any 2016 és aconseguir les 1,1 milions d’unitats matriculades.

Les xifres del primer mes de l’any mostren la bona marxa de la venda de turismes al mercat espanyol. La regeneració de l’activitat econòmica, la confiança del consumidor, l’accés al finançament, la millora empresarial, el creixement del PIB, i la creació d’ocupació, impulsen a aquest mercat. A més a més, cal afegir també a les empreses de lloguer que anticipen una bona temporada turística de Setmana Santa.

Sembla que de moment el mercat espanyol encara no ha tocat sostre en la venda de cotxes. Hi ha encara marge de creixement. Aspectes com la millora de la renda disponible i el creixement econòmic, han de conduir al mercat a cotes més altes en els propers anys. Però, sens dubte, una de les majors preocupacions pels governants són els vehicles antics ja que, suposadament, generen més contaminació, tot i que casos com el de les emissions de Volkswagen deixen aquesta afirmació penjant d’un fil. Tot i així, el Pla PIVE està jugant un paper principal ja que està sent una eina força eficaç per incorporar cotxes més tecnològics i moderns a les carreteres.

Tots els canals mostren un resultat positiu en aquest primer mes de l’any. El canal d’empresa ha augmentat de manera significativa les seves compres amb un 25,2% amb un total de 23.128 unitats. El canal de particulars creix reduïdament amb el 1,5% i un total de 41.617 unitats. Finalment, el canal de cotxes de lloguer suma 11.650 unitats amb un alça del 34,7%, la qual cosa mostra el bon moment del sector del turisme.

Tot i així, queda demostrat que, en aquest primer mes de l’any, qui ha impulsat les vendes han estat les empreses ja que el vehicle particular quasi no ha augmentat.