El discurs de Carles Puigdemont

0
Ple del Parlament
Ple del Parlament | Foto: Europa Press

Des de Diari Català hem seguit en directe el discurs de Carles Puigdemont

Està en marxa al Parlament de Catalunya el tercer debat d’investidura de l’actual legislatura. Amb tota probabilitat serà investit com a president de la Generalitat Carles Puigdemont, tal com va anunciar aquest dissabte Artur Mas en roda de premsa després d’unes negociacions in extremis.

17:58 – Carme Forcadell suspén la sessió 20 minuts després el discurs de Carles Puigdemont. Tot just es reprengui la sessió, cada grup parlamentari té 30 minuts d’intervenció. Per la seva banda, Puigdemont té cinc minuts de contrarèplica per cada grup. Encara queda per decidir si aquest temps l’utilitzarà individualment després de cada intervenció de l’oposició o esperarà a intervenir tot d’una per respondre a tots els grups.

17:55 – “Us prometo que m’hi deixarè la pell”, conclou Puigdemont, dirigint-se també a aquells que no el votaràn, segons explica ell mateix.

17:53 – “Les terres de Girona van donar el primer president de la Generalitat”, recorda Carles Puigdemont a les acaballes del seu discurs d’investidura.

17:47 – Parlant de mesures per la regeneració política, Puigdemont anuncia lleis de transparència i accès a les dades.

17:43 – Puigdemont anuncia que “diversos experts” ja treballen per elaborar la Hisenda Catalana

17:41 – Joan Coscubiela anuncia a Twitter que CatSíQueEsPot votarà NO a l’investidura de Carles Puigdemont

17:40 – El candidat posa èmfasi aquests minuts a les inversions “necessàries” en infraestructures.   17:39 – Mentre Puigdemont parla, l’oposició es divideix entre els que escolten -com Iceta i Garcia-Albiol- i els que prenen notes constantment -com Ines Arrimadas-.   17:34 – Twitter comença a omplir-se de referències al ‘look’ de Puigdemont

17:32 – Puigdemont anuncia la creació d’una Agència Catalana de Seguretat Social, per garantir les prestacions d’atur i pensions 17:29 – “Només amb la independència podrem mantenir el model d’escola catalana”, considera Puigdemont durant el seu discurs al ple d’investidura. 17:27 – El Govern català considera ja president Carles Puigdemont al seu Twitter en anglès

17:23 – Primers compromisos de Puigdemont: 1. Culminació del procés; 2. Disseny definitiu de les estructures d’Estat, 3. Tramitació de llei de procès constituent

17:20 – “El programa de govern que presento és fill de l’encàrrec ciutada”, explica a la cambra Puigdemont, que considera que “aquest país sap fer bé les coses”. “El país ha funcionat, almenys en el que depèn de la Generalitat” apunta el candidat a la investidura.

17:17 – Puigdemont considera “nítid” el mandat popular.

17:15 – “Salvar la legislatura però no salvar el procès no hauria servit de res”, comenta Puigdemont tot just abans d’agraïr Artur Mas “per haver fet honor a la dignitat que ha caracteritzat el seu mandat”.

17:13 – Carles Puigdemont dóna les gràcies a “quins han fet possible les negociacions”. “Gràcies per la paciència i per l’acord” ha comentat. “A vegades hem de pendre decisions inospitades”.

17:10 – Carles Puigdemont, es dirigeix a la cambra amb l’inici del seu discurs. Comença demanant perdó i donant les gràcies. Demana perdò als ciutadans per un “escenari polític poc edificant”.

Compartir
Article anteriorJohn Cobra insulta i amenaça a Merkel
Article següentEl Betis acomiada Pepe Mel
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]