L’enquesta de Mediaset situa a Junts pel si, a la vora de la majoria absoluta

0
L'enquesta de mediaset
Resultats de l'enquesta realitzada per Mediaset
L'enquesta de mediaset
Resultats de l’enquesta realitzada per Mediaset

Segons Mediaset la candidatura independentista de Junts pel sí, guanyaria les eleccions catalanes del proper 27-S 

L’enquesta, realitzada entre el 14 i el 15 de setembre, situa a Junts pel sí com els favorits en totes les circumscripcions electorals sent l’opció triada pel 40,3% dels votants. Li seguiria Ciutadans, amb 20 escons i en tercer lloc, estaria la Coalició Catalunya Si que és Pot, liderada per Podemos i que obtindria entre 15 i 17 escons.

En quart lloc estaria el PSC obtenint ara 12 seients en la càmera autonòmica, amb 5 escons menys i el PP, que perd quatre punts i es queda entre 11 i 13 diputats. Finalment, la CUP multiplica per tres els seus escons i arriba als 10.

Els independentistes guanyarien en tres de les quatre províncies catalanes a excepció de Barcelona.

El sondeig de Sigma Dos per Mediaset Espanya realitzat a través de 1800 entrevistes telefòniques deixa clar que la lluita serà molt enverinada a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En aquesta circumscripció, les forces estan més igualades i la candidatura de Junts pel si perd suports respecte a 2012. Per contra els partits contraris al procés sobiranista veuen reforçada la seva posició amb la pujada de Ciutadans. Socialista i populars veuran baixar els seus suports de forma significativa.

A la resta de províncies, els independentistes triomfen gràcies sobretot a que Junts pel sí es col·loca com la força més votada. A Girona amb un 58,7% dels vots, a Lleida amb un 55,4% i a Tarragona amb el 45,7%.