Entitats bancàries són sancionades per tenir pisos de protecció buits

0

La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha anunciat aquest dimecres que el Govern ha sancionat entitats bancàries per tenir buits habitatges de protecció oficial

 

A la sessió de control al Govern al Parlament, ha explicat que, en primer lloc, s’ha sancionat Caixa Terrassa per habitatges desocupats a Lleida.

A més, s’han obert “diligències” sancionadores contra Catalunya Caixa per quatre blocs d’habitatge protegit desocupats a Tarragona, i també l’Impsol -organisme que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona- pel mateix motiu.

També s’han iniciat “expedients de cessió temporal obligatòria” d’habitatges a Salt (Girona), Tarragona, Badalona (Barcelona) i altres municipis, sobre pisos que estan en mans d’entitats bancàries i que el Govern vol que es posin a l’abast dels ciutadans.

 

La sanció fixada és de 3.000 euros per pis buit

 

En el cas de Caixa Terrassa, s’ha sancionat aquesta entitat per tenir buits 38 pisos, i la sanció fixada és de 3.000 euros per habitatge, és a dir, de 114.000 euros en total, ha indicat a Europa Press fonts de la Generalitat. Les mateixes fonts han indicat que l’entitat encara no ha pagat la sanció que ha imposat l’administració catalana perquè l’ha recorregut.

El Govern aplica aquestes mesures per la llei 24/2015 del Parlament de l’anterior legislatura, norma que era a l’origen una ILP i contenia mesures per combatre la pobresa energètica i l’emergència a l’àmbit de l’habitatge.

“L’objectiu del Govern és que cap família vegi vulnerat el seu dret a un habitatge digne. La nostra principal preocupació se centra en la mobilització dels habitatges desocupades per donar resposta als col·lectius més necessitats”, ha defensat Borràs.