Entitats barcelonines impulsen una recollida de roba

0
Entitas de barcelona recollida de roba - diari Català
Refugiats Sirians
Entitas de barcelona recollida de roba - diari Català
Refugiats Sirians

Recollida de roba d’hivern per als refugiats

La iniciativa ‘Catalunya amb els refugiats’ s’ha proposat una recollida de roba a partir d’aquest dimarts, per aconseguir prop de 70.000 quilos de mantes i roba d’hivern per als refugiats que es troben a les fronteres d’Eslovènia, Croàcia i Sèrbia, en una “acció solidària urgent” impulsada per cinc federacions d’entitats catalanes, que agrupen més de cent associacions socials, culturals i ONG de Barcelona i voltants.

En declaracions a Europa Press, el portaveu de l’acció i president de Barcelona Acció Solidària (BAS), Xavier Altozano, va explicar aquest dilluns que la recollida de roba vol suplir la “necessitat de primera ordre de persones que fa dos mesos que caminen, amb roba d’estiu, i que aquesta setmana arribaran als 0 graus”.

Les entitats, que preveuen acabar la recollida aquest cap de setmana, han contactat a través de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (Acnur) amb una ONG eslovena que es troba “desbordada”, amb la qual coordinaran el seu treball i distribuirà el material dels dos tràilers que preveuen fer arribar.

Altozano va lamentar que la preocupació de les administracions en aquest moment és “quina xifra de refugiats recull cada país”, i no tant la situació que viuen aquests desplaçats en el camí, que es calcula que superen les 80.000 persones al centre d’Europa, va observar.

PREVEUEN MÉS PUNTS DE RECOLLIDA

La campanya tindrà un magatzem central a Barcelona, a Fabra i Coats, que BAS obrirà tot el dia, mentre que la ciutat comptarà també amb la seu de la Federació d’Associacions Equatorianes a Catalunya (Faec), al carrer Vilamarí, a les tardes.

També acollirà la recollida de roba, la seu de la Fundació Nous Catalans, a Santa Coloma de Gramenet, i es preveu que el nombre de punts de recollida de roba creixi en el transcurs de la setmana, ha apuntat el portaveu.

També formen part de l’acció solidària les entitats Fundació Esportiva Gram, Districte 11, Federació d’Associacions Colombianes a Catalunya (Fedasca), Federació dels Hondurenys a Catalunya (Fahoncat), Associació catalanomarroquina de Santa Coloma ‘Endavant’ i Associació Biafra Catalunya.

MATERIAL NOU O EN BON ESTAT

Recolliran material preferiblement nou, o seminou en bon estat, com mantes, sacs de dormir, tendes de campanya, roba d’hivern i botes per a adults i nens.

Tot i que la recollida en els punts habilitats comença aquest dimarts, les associacions ja han començat a rebre aportacions de particulars.

Altozano va avançar que aquest dilluns van rebre ja l’interès per col·laborar de “tres grans empreses”, els noms de les quals no han fet públics encara.