Entitats socials insten a prioritzar polítiques socials

0
Taula del Tercer Sector
Taula del Tercer Sector
Taula del Tercer Sector
Taula del Tercer Sector

Volen que el futur Govern que situï les polítiques socials “al centre de la seva acció”

La Taula del Tercer Sector, que agrupa al voltant de 3.000 entitats socials catalanes, ha instat aquest dilluns el nou Parlament i el futur Govern que situï les polítiques socials “al centre de la seva acció”, ha informat en un comunicat.

Han llançat la campanya de comunicació ‘Quan ens necessites hi som’, que allargarà tres setmanes i que pretén destacar la tasca de les entitats i demanar més suport ciutadà per defensar els drets socials i aconseguir una societat menys desigual.

La campanya mostra el treball de les entitats i promou la participació, la col·laboració i el voluntariat, i alhora recorda el “coixí social” que representen aquestes entitats durant la crisi.

Segons el Tercer Sector, la solució als greus problemes socials que té Catalunya no només exigeixen una resposta més ambiciosa dels poders públics i de les entitats, sinó també dels ciutadans, fet que requereix una ciutadania més “activa i mobilitzada”.

Entre el 2013 i 2014, han atès un 3,4% més de persones pel “suport creixent” dels ciutadans, ajuntaments i Govern, que han fet possible remuntar els ingressos que han crescut un 2,9% i s’ha invertit la tendència de reducció d’anys anteriors.

Tot i això, les entitats han continuat patint els efectes de la crisi: el 2014, una de cada tres van tenir pèrdues econòmiques, i moltes han afrontat la “precarització creixent” dels concursos públics dels serveis d’atenció a les persones.