Entrevista a Javier Mariscal

0
Javier Mariscal
bdrd.wordpress.com
Javier Mariscal
bdrd.wordpress.com

“Em vaig arruïnar i ja ningú em truca. No tinc feina.”

El dissenyador Javier Mariscal ha confessat que es va arruïnar i a dia d’avui ja ningú el truca: “Que si visc deixant passar la vida? Quin remei, estic contemplatiu perquè no tinc feina, ningú ens truca ja, sóc un manter”, ha apuntat.

El creador del Cobi ha explicat en una entrevista a la revista ‘Gurb’ recollida per Europa Press com va arribar a tancar el seu estudi per suspensió de pagaments, i va culpar la crisi: “Em vaig arruïnar, no ho vaig saber veure i quan va arribar la crisi el primer que em vaig dir va ser quina tonteria”.

“Crec que tot va començar a anar malament una primavera a partir del 2008. Vaig pensar, ja passarà, ja sortirà alguna cosa. Però no. Mai a l’estudi havíem acomiadat a ningú, haver de trencar aquesta norma, veure que no tenia diners per pagar les nòmines i a més veure-ho quan ja era un desastre, és a dir, no haver-lo sabut veure venir”, ha assenyalat.

El dissenyador valencià ha assenyalat que la decisió de tancar l’estudi –previ ERO– va anar acompanyada d'”una història de desamor” que el va portar a una depressió.

“A poc a poc te’n vas sortint, però segueixo en una situació precària, precària econòmicament, amb problemes de viure el dia a dia”, ha apuntat.

En aquest sentit, admet que s’ha reinventat absolutament i, entre els seus treballs, ha recordat el rodatge de ‘Chico i Rita’ amb Fernando Trueba, que va ser “un regal”.

És una persona excel·lent, meravellosa, molt intel·ligent i n’aprens molt. ‘Chico i Rita’ existeix per Fernando Trueba“, ha assegurat.