Un planter de luxe a l’equip Himoinsa Racing Team i ganes de ser protagonistes en el proper Dakar 2016.

Himoinsa Team-Dakar-2016 - Diari Català
Equip Himoinsa Racing Team al Dakar

Aquest equip representa uns valors molt clars per la cursa, els quals són: tècnica, constància, il·lusió, passió, astúcia i experiència. Això és l’Himoinsa Racing Team, la formació espanyola que intentarà aconseguir en el Dakar 2016 el millor resultat en el segon any en el qual desplega un equip propi. Els sis valors abans esmentats corresponen, respectivament, als sis integrants de l’equip: els pilots Iván Cervantes, Rosa Romero, Dani Oliveras, Gerard Farrés, Antonio Gimeno i, en aquesta ocasió com a cap d’equip, Miguel Puertas.

En el Dakar, aquest equip alinearà una formació molt completa, amb un pilot amb aspiracions a tot com Gerard Farrés (que es va posar com a meta “finalitzar entre els cinc primers”), una futura estrella com Iván Cervantes, sis vegades campió del món d’enduro que ataca la seva primera experiència en el Dakar, i un pilot tot terreny com Antonio Gimeno. Ells seran els pilots que lluitarà pels llocs d’honor a bord de tres KTM 450 Ral·li, un pas per sota de les oficials però amb opcions de lluitar per grans metes.

Himoinsa Team-Dakar-2016 - Diari Català
Equip Himoinsa Racing Team al Dakar

Dani Oliveras i Rosa Romero (l’esposa de Nani Roma), completaran l’esquadra amb dos KTM EXC 450, bàsicament dues motos d’enduro amb un kit de ral·li, més lleugeres i compactes però amb menys potència i complexitat tècnica. Tant Dani com Rosa buscaran completar el seu segon Dakar.

Miguel Puertas, amb onze Dakar a la seva esquena, afronta el dotzè des d’una nova posició, la de cap d’equip: “No hi ha nostàlgia d’estar en la moto, perquè al final això és una família i a la meva ara em toca fer una mica un altre paper, si vols el de pare. Però em veig reflectit en ells, són molt competitius, com jo era, així que en ells es plasma i amb això estic satisfet”. Puertas s’ha marcat com a primer objectiu “que tots arribin a Rosario, però l’ambició del projecte va molt més enllà i és guanyar algun dia el Dakar”, va reconèixer.

Himoinsa Team-Dakar-2016 - Diari Català
Equip Himoinsa Racing Team al Dakar

Aquest esperit d’equip va quedar palès durant l’acte de presentació on els quatre pilots més experimentats van aconsellar a la nova estrella d’equip, Iván Cervantes, sobre com ha d’afrontar el seu primer Dakar: “Que no corri molt, llegeixi bé el road book i no afronti riscos. Això és alguna cosa que a nosaltres ens van dir en el seu moment i que no sempre complim, però ara, tornant la vista enrere, sabem que és el millor consell que podem donar-li”, va afirmar tot un top del Dakar com Gerard Farrés, que aquest any aspira a superar el seu millor resultat en la prova sud-americana (un setè al 2012).

El mateix Cervantes destacava aquest esperit de família sobre la qual es vol assentar la base de la nova aventura del Himoinsa Team: “Sóc el nou d’aquest gran grup, però la resta m’està ajudant molt per afrontar aquest repte. No és gens fàcil passar de disciplina encara que l’enduro sigui quelcom semblat en alguns aspectes, però sobretot en l’aspecte de navegació, m’estan ajudant tots”, desvetllava.

Himoinsa Team-Dakar-2016 - Diari Català
Equip Himoinsa Racing Team al Dakar

Així són els sis membres de l’equip Himoinsa Racing Team pel Dakar 2016:

Iván Cervantes: explosiu i calculador, va per totes en el seu debut en la carrera. Ja ha ‘sofert’ la duresa dels raids després de la seva participació en el ral·li del Marroc.

Gerard Farrés: experimentat i ràpid, és ja una institució en el Dakar amb 8 participacions. Arriba de guanyar la Baixa Aragó, el Transanatolia i de ser segon en el Ral·li Merzouga.

Antonio Gimeno: finisher en el Dakar 2015, ha demostrat qualitat de pilotatge i esperit d’equip dins del HIMOINSA Team.

Rosa Romero: amb una evolució constant, s’ha convertit en una de les dones més excel·lents de la carrera després d’acabar l’exigent edició 2015.

Dani Oliveras: jove i temperat, ja ha demostrat la solidesa necessària per obtenir grans resultats en aquesta prova.

Miguel Puertas: es baixa de la moto i assumeix les labors de Team Manager en aquesta nova aventura del HIMOINSA Racing Team.

Himoinsa Racing Team – Dakar 2016