ERC considera que “tindrem el primer govern independentista”

0
ERC Sergi Sabria diari catala
El portaveu d'ERC, Sergi Sabria | Foto: Europa Press

Sergi Sabrià, portaveu d’ERC, celebra que hi hagi un “compromís d’estabilitat parlamentària” entre JxSí i la CUP

 

El portaveu d’ERC i diputat de JxSí al Parlament, Sergi Sabrià, ha confiat aquest dilluns que la CUP donarà estabilitat al Govern, no només en allò relacionat amb el procés sobiranista, sinó també en altres votacions parlamentàries, com l’aprovació dels Pressupostos del 2016.

En roda de premsa, ha admès que l’aprovació dels nous comptes requerirà de diàleg i acord amb els anticapitalistes, però ha assegurat que el pacte d’investidura JxSí-CUP té “les bases molt ben fixades” perquè hi hagi estabilitat a la Cambra.

“Hi ha un compromís d’estabilitat parlamentària”, ha insistit Sabrià, que a més ha recordat que, per aplicar una part del pla de xoc social negociat entre JxSí i la CUP, és clau que s’aprovin els Pressupostos de la Generalitat d’aquest any.

Malgrat els tres mesos de negociacions i haver arribat a la investidura al límit, Sabrià ha afirmat que la confiança en els anticapitalistes és plena: “Aconseguirem tenir aquesta estabilitat parlamentària. Tota la confiança i totes les ganes d’arrencar. Ara tot comença”.

“No és dia de preocupacions. Tot requerirà un diàleg permanent amb la CUP i amb la ciutadania i així ho farem”, segons Sabrià, que ha afirmat que els diputats anticapitalistes que s’incorporin a la dinàmica de JxSí tindran veu en les reunions.

El portaveu està convençut que aquest mecanisme permetrà afrontar les votacions al Parlament amb garanties, i ha explicat que, després de la retirada d’Artur Mas, el seu partit entén que el nou Govern no ha de convocar la moció de confiança després de l’estiu que va prometre el ja expresident.

Nou executiu

Després de preguntar-li sobre qui integrarà el nou Govern, Sabrià no ha volgut parlar de noms, ha previst que estigui format entre dimecres i dijous, i ha celebrat: “Tindrem el primer govern independentista de la història. El Govern més col·legiat de la història del país on tots seran importants”.

El republicà ha iniciat la roda de premsa afirmant que aquest dilluns és un dia feliç perquè l’acord JxSí-CUP per fer Puigdemont president és “un acord històric que permetrà fer la independència”.

ERC es reivindica

Sabrià ha reivindicat que el seu partit “mai, mai, mai” va voler parlar d’eleccions anticipades quan, a començament de la setmana passada, l’acord semblava impossible i la possibilitat que cobrava més força era la d’eleccions al març. “Mai vam voler parlar d’eleccions tot i les bones perspectives electorals que algú ens donava. El moment era ara i no al març. No es podria deixar perdre el mandat del 27S”, ha conclòs.