ERC demana negociar amb la CUP i contesta a Ximo

0
Sergi Sabrià
EP: Sergi Sabrià
Sergi Sabrià
EP: Sergi Sabrià

Sergi Sabrià ha repassat l’actualitat catalana

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha reclamat aquest dilluns centrar-se més “en el ‘què’ que en ‘qui” encapçalarà el Govern en la negociació de Junts pel Sí amb la CUP, convençut que només així es podrà arribar a un acord.

“Si centrem els esforços a parlar del ‘què’, serà més fàcil arribar a un acord per fer la independència, i llavors el ‘qui’ no serà el principal problema”, ha sostingut en roda de premsa, i ha defensat que només amb discreció i sense pressions es podrà configurar un Govern que cumpleixi el mandat democràtic del 27S.

Després de preguntar-li si el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de liderar l’executiu, ha recordat que era un dels compromisos assumits pels republicans i que ERC “sempre els compleix”, tot i que ha insistit que volen centrar el debat a pactar què fer perquè la negociació tiri endavant.

Així, ha negat que hagin posat noms sobre la taula per ocupar llocs com el de la Presidència del Parlament, inclòs el de la dirigent republicana Anna Simó: “No hi ha candidats ni d’uns ni d’altres”.

Sobre la petició de la CUP que el futur Govern desobeeixi la ‘llei Wert’, Sabrià ha advertit que, si es vol avançar cap a la independència, arribarà un moment en què no podran “doblegar-se a suposades decisions jurídiques que, en realitat, són polítiques”.

ERC sospesa no presentar-se a les generals

“Hem d’analitzar totes les possibilitats i prendrem una decisió”, ha sostingut en roda de premsa després de preguntar-li si sospesen repetir la candidatura de Junts pel Sí a les generals del 20 de desembre.

Segons el dirigent republicà, han d’estudiar totes les opcions per veure qui acompanyaria millor el procés independentista, que és la seva prioritat.

ARTUR MAS I LA JUSTÍCIA

També ha manifestat que coincideix amb el president de la Generalitat que qualsevol ús partidista de la Justícia pot minvar la democràcia, com Artur Mas ha dit aquest mateix dilluns en un discurs davant del president del TS i del CGPJ, Carlos Lesmes, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

[quote]”És evident que hi ha una justícia polititzada, i tenim exemples clars i evidents d’això durant la setmana passada”, ha afegit.[/quote]

Creu que la proposta de Ximo Puig està “més que passada” i no encaixa el 2015

“Les reclamacions i el mandat democràtic que tenim avui van molt més enllà. No té sentit que algú plantegi un retorn a la situació del 2009″, ha reivindicat en roda de premsa després de preguntar-li per la proposta que Puig ha fet en un esmorzar informatiu d’Europa Press.

Sabrià ha dit que els catalans no estan sortint al carrer demanant l’Estatut i que el mandat democràtic que van expressar a les urnes el 27S és per avançar cap a la independència: “Estem al 2015. És una pantalla ja passada”.