ERC demana a Puigdemont que la qüestió de confiança sigui abans de la Diada

0
gabriel rufian joan tarda ERC
Gabriel Rufián i Joan Tardà en una compareixença a la seu d'ERC | Foto: Europa Press

El republicà Joan Tardà creu que la qüestió de confiança pot ser “una gran oportunitat per consolidar el procés i accelerar-lo”

El diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reivindicat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Carles Puigemont, se sotmeti abans de l’11 de setembre, dia de la Diada, perquè la gent de Catalunya “s’ho mereix”.

Ho ha dit en una roda premsa secundat pel també diputat a la cambra baixa Joan Tardà, en què tots dos han convingut que la qüestió de confiança a la qual se sotmet després de no haver aconseguit tirar endavant els Pressupostos per al 2016 “ha de ser un èxit”.

“La voluntat és que la qüestió de confiança sigui una gran oportunitat per consolidar el procés que hem començat i que actuï de catalitzador per accelerar-lo”, ha subratllat Tardà, que en resposta als periodistes ha afegit que és fonamental que en la qüestió de confiança s’incorporin els pressupostos.

Sobre que també incorpori un referèndum unilateral d’independència (RUI) -una reivindicació de la CUP-, ha aclarit que una vegada s’entengui que els comptes catalans han de ser assumits per aquell que avali Puigdemont, “cal incloure el que considerin les parts”.

Preguntat per si el ple que comença aquest dimarts inclourà les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent ha explicat que no s’ha abordat aquest punt en la reunió de la permanent de l’executiva del partit.