El líder d’ERC al Congrés, Joan Tardà, no acepta un govern d’esquerres PSOE-Podem si no reconeix el dret a l’autodeterminació

 

Esquerra Republicana, partit clau al Congrés per a que sigui posible un govern d’esquerres entre PSOE i Podem, sembla no estar disposada a donar el seu suport a qui no defensa el dret a decidir. Així ho ha manifestat el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, que aquest dissabte ha expressat als mitjans que, per ell, un govern que no reconegui el dret a decidir de Catalunya ni la plena sobirania del Parlament no és ni d’esquerres ni progressista.

El suport d’ERC a una possible investidura de Pedro Sánchez és clau si aquest govern alternatiu al de Mariano Rajoy ha de tirar endavant. Malgrat tot, una abstenció dels republicans també podria facilitar les coses al líder socialista, tot i que caldrà veure fins a quin punt Tardà nega el seu suport (si només es nega a votar ‘sí’ o també descarta l’abstenció), fet que no va aclarir durant les seves declaracions als mitjans a la manifestació pel tancament del CIE de la Zona Franca.

Tardà es mostra pessimista davant el fet que els diferents partits espanyols reconeguin el dret a decidir de Catalunya. Si més no, Podem ja va oferir a Pedro Sánchez negociar un govern sense cap línia vermella, quan el referèndum n’havia estat una durant la campanya i després del 20-D, a banda de ser una de les raons per les quals molts dels membres d’EnComúPodem van participar d’aquesta candidatura.

Considera el líder d’ERC que tant PSOE com Podem “no són prou d’esquerres” i els esperona a reconèixer la sobirania del Parlament i el dret d’autodeterminació. Mentrestant, l’abstenció d’ERC, tant desitjada com necessària, segueix a l’aire.

 

Compartir
Article anterior“És un resultat important però queda molta lliga”
Article següentDeu anys sense guanyar de l’Atlético al Camp Nou
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]