ERC no tanca la porta a votar Domènech com a president del Congrés

0
Gabriel Rufian Joan Tarda congres
Gabriel Rufián i Joan Tardà al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El cap dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, considera que l’elecció del president de la cambra serà com escollir entre “Guatemala y Guatepeor”

El cap de llista d’Esquerra Republicana (ERC) per Barcelona, Gabriel Rufián, ha deixat aquest dilluns a l’aire el seu suport al portaveu parlamentari d’En Comú, Xavier Domènech, per a la Presidència del Congrés i ha apuntat que aquest dimarts caldrà elegir “entre Guatemala i Guatepeor” per a aquest lloc.

Així ho ha posat de manifest Rufián als passadissos de la cambra baixa, on ha acudit al costat d’alguns dels seus companys de files a entregar les seves credencials després de resultes electe en els comicis generals del passat 26 de juny.

L’independentista català ha confirmat que divendres a la nit va rebre una trucada “intempestiva” de Domènech, que més que una proposta el va temptejar per saber si podria comptar el suport d’ERC per a la seva candidatura a la Presidència de la cambra.

 

PP i PSOE “són el mateix” per Catalunya

Rufián considera que és “molt lícit” que el portaveu d’En Comú a Madrid vulgui convertir-se en la tercera autoritat de l’Estat, però ha recalcat que el que ERC vol és “una República catalana independent”.

El republicà català no s’ha pronunciat sobre si estan valorant un hipotètic suport a Domènech, ni tan sols per qui es decantaran aquest dimarts per a la Presidència del Congrés, perquè, segons ha dit, primer volen saber quines són les opcions. Tot i això, ja avança que la cosa està “entre Guatemala i Guatepeor”.

Malgrat que se li ha insistit si veuen amb millors ulls una Presidència del PP o del PSOE, Rufián ha subratllat que “desgraciadament cap a Catalunya” els dos partits “són el mateix”. “Patxi López ens ha tallat el micro (a la tribuna d’oradors del Congrés) i Jesús Posada ho feia molt poc però també ho feia”, ha destacat.