ERC, “perplexa” davant la dimissió de Ballesta

0
Albert Ballesta dimissió Girona
El fins ara alcade de Girona, Albert Ballesta, durant la seva investidura. Foto: Europa Press.

ERC Girona mostra la seva perplexitat davant la decisió de Ballesta de dimitir, poc després d’haver-hi acordat un pacte de govern

La compareixença de l’encara alcalde de Girona, Albert Ballesta, s’ha endarrerit una hora. Fins a dos quarts d’una no donarà explicacions de per què deixa l’alcaldia en aquest moment. Des d’ERC Girona l’esperen per poder escoltar a Ballesta aviat i així poder aclarir la postura i la situació en què es troben. “Hem rebut la notícia amb total perplexitat, no en sabíem res i estem esperant la seva compareixença per saber les seves argumentacions”, ha dit  Dídac Moreno des d’ERC a Diari Català.

“Fins avui pensàvem que hi hauria acord”, explica. “En principi dijous a la tarda estava tot tancat” però després de la Comissió Informativa no van saber res més de l’Executiva local. “Ens hem assabentat de que Ballesta plegava per la premsa, ningú ens en havia dit res”.

Tot i que alguns diaris deien que no s’havia arribat a un acord d’estabilitat entre CDC i ERC-MES, Moreno ho ha desmentit: “Al plenari es van posar unes línies vermelles i uns mínims a complir, que van ser rebutjats en un primer moment per Convergència”. Després d’aquella reunió, relata Dídac Moreno, el Grup d’ERC va plantejar que havien “d’aconseguir el millor per a la ciutat” i van tornar a negociar les condicions “48 hores després”.

Així, dijous van ser les darreres converses entre ERC-MES i CDC, on semblava que “estava tot parlat” i que hi havia acord per formar una coalició de govern. Amb la dimissió de Ballesta com alcalde, es planteja que aquest pacte que se suposa estava tancat amb els republicans, es portarà a terme finalment amb el PSC.

Després de la compareixença d’Albert Ballesta per anunciar la seva dimissió, des d’ERC també en tenen preparada una altra per “atendre als mitjans” i explicar les reaccions davant les argumentacions de l’alcalde de Girona i les decissions presses fins ara.