ERC portarà al Congrés una proposta

0
Joan Tardà
Joan Tardà
Joan Tardà
Joan Tardà

Per negociar la independència de Catalunya

ERC sotmetrà a votació aquest dimarts, què serà l’últim Ple del Congrés d’aquesta legislatura, una iniciativa en què s’insta el Govern espanyol a negociar la independència de Catalunya.

El text que defensaran els independentistes és conseqüència de la interpel·lació que el seu diputat Joan Tardà va dirigir fa una setmana al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

En aquell debat, ERC va preguntar al Govern espanyol si, ara que les eleccions al Parlament català han donat la majoria absoluta a Junts pel Sí i la CUP, pensa “mantenir la seva actual posició d’immobilisme i confrontació” o si “iniciarà un procés de diàleg i de voluntat d’entesa amb el poble de Catalunya”.

Els independentistes provocaran ara un debat amb tots els grups parlamentaris, i serà aleshores quan sotmetin a votació la moció en la qual inclouen dos mandats per al Govern espanyol.

En primer lloc, insten l’executiu espanyol a “reconèixer la voluntat majoritària del poble de Catalunya, expressada a les eleccions del 27 de setembre de constituir-se en un Estat independent” i, com segon punt, l’apressen a “comprometre’s a negociar amb Catalunya el seu procés d’independència”.