ERC diu que Rajoy està atrapat al Dia de la Marmota

0
gabriel rufian joan tarda ERC
Gabriel Rufián i Joan Tardà en una compareixença a la seu d'ERC | Foto: Europa Press

El partit independentista creu que el cap de l’Estat està en “el dia de la marmota” i busca situar els catalans com a “enemics”, ja que és “incapaç” de resoldre els problemes dels ciutadans

Així ho han posat de manifest el portaveu del partit independentista, Joan Tardà, en roda de premsa, i el diputat Gabriel Rufián, en declaracions als periodistes a la Cambra Baixa, després de la intervenció de Rajoy.

Durant el discurs, el cap de l’Executiu central ha denunciat que les institucions catalanes busquen “liquidar la sobirania popular i el respecte a la Llei” amb els seus plans secessionistes, i ho ha qualificat com “el repte més greu que té plantejat Espanya ara mateix”.

En resposta a les paraules de Rajoy, que ha reivindicat que l’únic poble sobirà a Espanya és l’espanyol des de la proclamació de la Constitució a Cadis del 1812, Rufián i Tardà han recalcat que precisament les Corts de Cadis “deien que la nació espanyola és la dels dos hemisferis”.

“Espero que els companys llatinoamericans no comencin a tremolar perquè Rajoy vulgui recuperar la seva sobirania”, ha afegit Rufián sobre aquesta qüestió. Per al parlamentari d’ERC, “també sorprèn” que davant dels nivells d’atur juvenil, Rajoy hagi situat Catalunya com “la principal amenaça” a Espanya.

A més, considera que fer aquesta afirmació és “tenir molt poca vergonya”, al mateix temps que ha rebutjat que el PP i Ciutadans pretenguin donar “lliçons de realitat catalana” quan són els que, segons la seva opinió, “han negat la seva sobirania al poble de Catalunya”.

Per la seva banda, Joan Tardà ha proclamat que el president del Govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, i “les dretes espanyoles” necessiten buscar-se “enemics interiors” a causa que són “incapaços” d’afrontar els problemes dels espanyols.

“Les dretes, incapaçes de resoldre els problemes de la seva societat, necessiten un enemic, i com que no hi ha enemics exteriors com la guerra de l’Iraq, necessiten enemics interiors. I què millor que els catalans”, ha ironitzat en una roda de premsa.

Endavant amb el procés

Amb tot, ha afegit que des d’ERC seguiran “culminant” el procés sobiranista que portarà Catalunya a “proclamar la República” catalana, i ho faran “pacíficament”, davant del “matrimoni entre la dreta del franquisme i una altra dreta 2.0”, i s’ha referit al PP i a Ciutadans, que han pactat per donar suport a la investidura del candidat popular.

Aquest “matrimoni”, ha defensat, “seguiran dormint junts” amb l’objectiu d'”ocupar el poder” a l’Estat espanyol. Però tant el PP com a Ciutadans, que segons el dirigent independentista, “volen tallar el bacallà”, a Catalunya van quedar els “últims” en les passades eleccions generals.

En aquest sentit, Rufián veu “postureig” en el fet que Ciutadans hagi criticat el discurs de Rajoy que l’ha considerat de “pla”: “El fet important és que els aplaudeixen als despatxos”, ha manifestat.