ERC sobre la decisió del TC: “Si cal desacatar, desacatarem”

0
gabriel rufian joan tarda ERC
Gabriel Rufián i Joan Tardà en una compareixença a la seu d'ERC | Foto: Europa Press

Joan Tardà ha deixat clar que pel seu partit el més important, per sobre del que digui el TC, és mantenir-se fidel al Parlament de Catalunya

El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha criticat aquest dilluns la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent i ha previst la possibilitat que el seu partit no compleixi amb el que digui aquest tribunal. “El fet més important és que nosaltres ens mantindrem fidels al Parlament de Catalunya. Si cal desacatar, desacatarem”, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press després de conèixer-se la decisió de l’Alt Tribunal.

El diputat republicà també ha acusat el TC d’haver optat “de manera desvergonyida per la via autoritària, per la via de la violència judicial”, i ha argumentat que els independentistes han de tenir-ho molt present. “Hem de preveure totes les possibilitats”, ha insistit sobre com reaccionar a l’anul·lació definitiva del procés constituent per part de l’Alt Tribunal, i a les hipotètiques inhabilitacions de la presidenta Carme Forcadell o altres càrrecs electes.

El TC ha donat 20 dies al Parlament perquè presenti les seves al·legacions i notificarà personalment la decisió a Forcadell, als altres membres de la Mesa, al secretari general de la Cambra, així com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la resta dels membres del Govern català.