ERC torna a plantejar al Congrés la supressió dels cotxes oficials

0
Gabriel Rufian ERC
Gabriel Rufian, cap de llista d'ERC, durant una entrevista | Diari Català (Foto: Europa Press)

Els republicans han registrat una proposició no de llei al Congrés per la supressió de tots els cotxes oficials en el termini màxim d’un any

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tornat a plantejar al Congrés la supressió de tots els cotxes oficials en el termini màxim d’un any, llevat dels d’aquells càrrecs públics que tinguin assignats més de dues escortes.  Amb aquest objectiu, els independentistes catalans han registrat una proposició no de llei a la cambra baixa, semblant a la qual han vingut plantejant en anteriors legislatures, perquè es debati a la Comissió Constitucional.

El text, que porta la firma del portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, sosté que “sorprèn” que “la classe política mantingui prebendes” en un moment de crisi. Alhora, titlla d'”excessiu” l’ús dels cotxes oficials i afirma que es tracta d'”un de les despeses sumptuaris més visibles, polèmics i indignants per a la població”.

Segons la proposta d’ERC, haurien de suprimir-se tots ells llevat de les excepcions que determini el Congrés per estrictes raons de seguretat i fixa com criteri els dels càrrecs que tinguin assignats més de dos guardaespatlles, el que inclouria al president del Govern.

 

Treball insuficient en aquest aspecte

“Existeix una gran quantitat de càrrecs oficials amb cotxe oficial i conductor que no es justifica des d’un punt de vista de la seguretat, sinó tan sols des del punt de vista de la comoditat, del manteniment d’un privilegi”, proclama Rufián.

A més, considera “insuficient” les retallades que el Govern espanyol que s’han aprovat fins ara en aquesta matèria: “S’ha limitat el nombre d’alts càrrecs i autoritats amb cotxe assignat, però no el dret d’aquests a usar-lo”, afirma.

Alhora, Rufián sol·licita que l’executiu enviï al Congrés un informe sobre el nombre de cotxes que hi ha, l’ús que se’ls dóna, i com pensa aplicar el pla per eliminar-los gairebé tots en un any.