ERC veu “més eficaç” que CDC estigui al grup mixt

0
Gabriel Rufian Joan Tarda congres
Gabriel Rufián i Joan Tardà al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

Algunes veus republicanes, com Gabriel Rufián, creuen que és millor que el sobiranisme tingui “dues veus” encara que una sigui des del grup mixt

Aquest dijous és un dia clau en les converses entre el Partit Demòcrata (PDC) i ERC per negociar una possible incorporació dels diputats de CDC -la marca dels ‘demòcrates’ al Congrés i el Senat- als grups d’ERC en ambdues càmeres. Si bé sembla que la incorporació de CDC al grup d’ERC al Senat està prop de materialitzar-se, sembla més complicat que des dels republicans acceptin incorporar els diputats de CDC al Congrés.

Després que la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, insinués aquest dimecres la possibilitat de negociar amb ERC, la resposta dels republicans ha estat la de facilitar les converses sobre el tema malgrat creuen que és “més eficaç i útil” pel sobiranisme que ambdues formacions estiguin en grups separats. Així es va manifestar aquest dijous el número dos d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que argumenta que si CDC entra al grup mixt tindrà grup pròpia al ser “el partit més gran d’aquest grup”, mentre ERC tindria veu pròpia des del seu grup. Així, considera Rufián que “en dos grups maximitzem les veus. És el més lògic”.

En una entrevista a Europa Press, Rufián va sentenciar que des del seu partit “no veiem els avantatges” en el fet de compartir grup. Fins i tot recorda el diputat que diputats com Alfred Bosch o Joan Tardà -ara líder del grup d’ERC al Congrés- s’han erigit “grans figures” formant part del grup mixt.

Rufián, però, no tanca la porta a negociar amb el PDC si aquest segueix interessat a integrar-se en el grup d’ERC. Encara no hi ha hagut una petició formal per part del partit d’Artur Mas segons Rufián però si que reconeix “alguna conversa” sobre el tema.