Erdogan disposat a dimitir

0

Si es demostra que Turquia compra petroli a Estat Islàmic

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, s’ha mostrat disposat aquest dimecres a dimitir si es poden demostrar les acusacions que Turquia compra petroli al grup terrorista Estat Islàmic, com assegura Rússia.

Des de Doha, ha defensat que ningú no té dret a “calumniar” Turquia i acusar-la de comprar el cru que Estat Islàmic treu de contraban del país i ha assegurat que no ha perdut els seus valors fins al punt de comerciar amb una organització terrorista.

Així les coses, Erdogan ha insistit que no vol continuar perjudicant les relacions amb Rússia, que es troben en el seu punt més baix des que fa una setmana caces turcs van enderrocar un avió rus a la frontera amb Síria per entrar al seu espai aeri, cosa que nega Moscou.

Alts càrrecs russos han denunciat aquest dimecres que Erdogan i la seva família estan implicats en el “negoci” del contraban de petroli i que Turquia és el “principal comprador” que té Estat Islàmic. En aquest sentit, han mostrat imatges de satèl·lit que en demostrarien les denúncies.