Íñigo Errejón descarta liderar Podemos

0
Iñigo Errejon
El número dos de Podemos, Íñigo Errejón (esquerra), amb Alberto Garzón i Pablo Iglesias | Foto: Europa Press

“Si sóc secretari polític i portaveu del grup, ja està”, afirma el número dos de la formació, evitant així explicitar encara més la disputa interna

El secretari Polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha afirmat aquest divendres que no aspirarà a liderar Podemos si està on pugui ser més útil, és a dir, des dels seus càrrecs actuals, que inclouen ser portaveu parlamentari. “Si sóc secretari polític i portaveu del grup, ja està”, ha dit en una entrevista en la Cadena Ser, recollida per Europa Press, quan se li ha preguntat si descarta totalment postular-se per a aquest lideratge. “Això és, si estic on estigui més útil, ho descarto, clar”, ha intentat aclarir després.

Errejón ha assegurat que entre Pablo Iglesias i ell no hi ha diferències estratègiques que justifiquin que ell li disputi el lideratge del partit quan es faci la pròxima Assemblea. “Hi ha, en alguns casos, diferències tàctiques, però hi ha una coincidència en el cor del projecte i jo amb ser secretari polític i portaveu parlamentari vaig servit”, ha afirmat.

El cofundador de Podemos ha subratllat així que entre Iglesias i ell no hi ha diferències programàtiques o ideològiques i que tot i que hi hagi “diàleg” sobre com arribar als fins no són “opcions dicotòmiques” i tots dos coincideixen en els seus objectius i en la seva lleialtat al projecte.