Football Leaks | Diari Catala

Un pirata informàtic portuguès i un advocat de la mateixa nacionalitat tenien accés als contractes i feien xantatge a diferents clubs amenaçant en treure’ls a la llum

Football Leaks és un portal web que fa públics els contractes de diversos futbolistes. Gareth Bale, Luka Modric o Mesut Özil han estat algunes de les seves víctimes. Rui Pinto, un pirata informàtic portuguès, és presumptament el creador d’aquest portal segons un blog anomenat Football Leaks Revealed. Les informacions també apunten Aníbal Pinto, un advocat de la mateixa nacionalitat, com el seu soci.

Rui Pinto obtenia els documents i comptava amb el seu còmplice, Aníbal Pinto que feia xantatge als clubs demanant diners a canvi que els contractes que estaven al seu poder no veiessin la llum mitjançant Football Leaks. Les comunicacions entre tots dos, per tal de no ser descobertes, utilitzaven un sistema que permetia amagar l’adreça IP per mantenir l’anonimat a la xarxa.

Rui Pinto nega els fets

El pirata informàtic portuguès nega que ell hagi creat Football Leaks i acusa Football Leaks Revealed de publicar informacions falses: “La major part de l’article està basat en informació publicada per un bloc irrellevant que es diu Football Leaks Revealed. La història és una gran difamació i un atac a la meva persona que, a més, perjudica la meva reputació”, ha declarat Pinto.