130 persones participen en un simulacre de fuga de combustible a Lleida-Aguaire

L’Aeroport Lleida-Alguaire ha posat a prova aquest dimecres el seu Pla d’autoprotecció amb un simulacre de fuga de combustible en el qual han participat 130 persones, entre les quals hi ha 90 efectius de cossos d’emergències.

Han assistit a la prova el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort; la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Mans; la directora dels serveis territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer; i el director de l’Aeroport de Lleida-Alguaire, Jordi Candela, entre d’altres, ha informat Protecció Civil en un comunicat.

L’exercici ha consistit en una fallida en la maniobra de proveïment d’una aeronau de passatgers en una plataforma amb un vessament de combustible.

Durant la maniobra de control de l’escapament i l’aplicació d’espuma s’ha produït la ignició del combustible.

En el moment de l’escapament, a l’avió hi havia entre 3 i 4 membres de la tripulació, a la cafeteria, unes 5 persones –familiars de passatgers–, i esperant a la terminal per embarcar a l’avió una quinzena de persones.

Una vegada detectat l’accident, l’Aeroport ha activat el Pla d’Autoprotecció d’Emergència General i s’han posat en marxa els protocols interns i externs de trucades al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil, que ha activat el Pla Aerocat en fase d’alerta.

Al lloc de l’accident, i en un lloc segur, s‘ha habilitat un Centre de Comandament Avançat per a la coordinació i seguiment de les actuacions de totes les unitats operatives.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat cinc dotacions –tres camions i dos vehicles lleugers de suport i coordinació– amb un total de 15 efectius.

Per part dels Mossos d’Esquadra hi han participat 5 vehicles i una vintena d’efectius, entre els quals hi ha la dotació de seguretat ciutadana que ja és present a l’aeroport quan hi ha un vol comercial.

També hi han participat la Guàrdia Civil amb una vintena d’efectius i 8 vehicles i la Policial Nacional amb 4 efectius i 1 vehicle.