Es lliura a l’Ajuntament de Veciana el Pla Director de restauració del Castell de Segur

0
Diba | Diari Catala
Foto: Diba - Veciana

Els objectius del Pla són la consolidació, restauració i conservació de les restes del castell

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Veciana (Anoia) el Pla Director per la restauració del Castell de Segur. El projecte va ser lliurat pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje Turull.

El monument, que està declarat Be Cultural d’Interès Nacional BCIN, es troba sobre un turó de 806 metres d’altitud, el més alt de la zona, amb vistes que arriben fins al Prepirineu al nord i a la muntanya de Montserrat al sud-est.

Els objectius del Pla són la consolidació, restauració i conservació de totes les restes del castell així com el seu estudi fins a exhaurir la seva potència arqueològica, tot fent compatible aquest estudi, amb la visita turística del mateix d’una forma segura.

El cost del Pla, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, ha estat de 21.478 €.

El castell disposa d’un nucli central de 547 m2 amb dues torres que defensen l’extrem nord occidental , nucli que es troba dins d’un recinte perimetral de 1.347 m2.

Les primeres referencies al castell són del segle X, època en què es trobava en terra de frontera entre els comtats cristians i el Califat de Còrdova, i arriben fins al seu enderroc en plena lluita de les autoritats contra el bandolerisme.

Font: Diba