Luis Enrique, durant la roda de premsa al Santiago Bernabéu

Durant la roda de premsa, Luis Enrique ha reconegut que la victòria d’avui (0-4) passarà a la història del futbol

“Una victòria històrica”. Així ha definit el magnífic partit del seu equip l’entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez. L’entrenador ha reconegut que el resultat al Santiago Bernabéu “sap a glòria beneïda. És l’etern rival, sempre hi ha una rivalitat normal i lògica perquè tenim els mateixos objectius. Sap bé sobretot per la manera d’aconseguir-ho. Pots guanyar al Bernabéu, però fer-ho sent tan superiors és molt difícil. L’equip ha estat tot el partit buscant el que preteníem i generant problemes al rival”.

Una primera part molt completa

Pel que fa al partit, el tècnic culer ha afirmat que els seus jugadors han fet “una primera part completíssima” que ha “descol·locat” al rival. Respecte a la segona meitat, “sabíem que seria més difícil, però hem tornat a generar ocasions de gol, ells també. És un partit rodó, estic molt content perquè, encara que queda molt campionat, li donem una alegria a l’afició que passa a la història com un partit memorable.

Un Reial Madrid rendit?

L’entrenador no ha vist en cap moment a un rival “rendit”, ja que considera que ells han estat “a un nivell superior. Hem arribat amb relativa facilitat, hem generat moltes ocasions en un camp com a aquest. Hem estat efectius, assegurances enrere… El partit és més mèrit del Barça que demèrit del Reial Madrid.

Un Iniesta estel·lar i un gran Sergi Roberto

Luis Enrique considera a Iniesta patrimoni de la humanitat, no solament del Barça. Tenim l’oportunitat de comptar amb un jugador únic que fa màgia, que té ulls en el clatell per veure als contraris i que posa la qualitat al servei de l’equip. Entenc que li hagin aplaudit”.

També ha elogiat a Sergi Roberto, un dels jugadors més en forma de l’equip blaugrana i que avui ha jugat d’extrem dret. “És el comodí de l’equip, pot jugar en qualsevol línia i fer-ho d’allò més bé. Avui ha jugat com a extrem dret, venint al mig i generant superioritat. Té moltes de les coses que són clau per convertir-se en un grandíssim jugador”.

La suplència de Leo Messi

Una de les coses més destacades en la prèvia ha estat la confirmació de la suplència del jugador argentí en l’alineació titular blaugrana. L’asturià ha declarat que “tenim la relació normal entre jugador i entrenador. Tenim un ‘feedback’ per saber com estan, és important davant un partit d’aquesta magnitud i després d’una lesió tan llarga. Ha estat relativament fàcil, era la millor opció i Leo ho ha entès. Estic encantat que sigui així”.