Les escoles segregadores divideixen JxSí

0
Parlament Catalunya
Parlament de Catalunya. Foto: Europa Press.

Divisió entre diputats de JxSí en la votació sobre la resolució per no renovar els concerts a escoles que segreguen per sexe

Que els diputats de la coalició independentista de Junts pel Sí (JxSí) de vegades mostren les seves diferències en certes qüestions no és nou. El darrer exemple el vam tenir aquest dimarts, quan els diputats de JxSí van votar dividits la resolució que precisament 24 diputats del grup (els d’ERC i alguns independents) havien presentat per no renovar els concerts a les escoles que segreguen per sexe.

Segons informen alguns mitjans, la resolució no ha estat aprovada perquè, a banda de la divisió a JxSí, hi han votat en contra CDC, PP i C’s i han fet inútils els vots favorables d’ERC, la representant de Demòcrates de Catalunya (ex d’Unió), PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP. La resolució tenia el seu origen en el debat parlamentari de mitjans de març, on es va poder observar altre cop la divisió entre republicans i convergents, ambdues formacions les majoritàries en aquesta coalició.

A la votació, celebrada a la comissió d’Ensenyament, dels deu representants de JxSí cinc han votat a favor i cinc en contra. Han estat els vots contraris de C’s i PP els que han acabat decantant la votació cap al no. Aquests dos partits han argumentat que no es pot legislar en un sentit diferent al que fa la LOMCE, l’actual llei educativa a nivell Estatal. Per la seva banda, Marc Vidal, de CatSíQueEsPot -que va votar a favor-, ironitzava amb la divisió de JxSí: “presentar una proposta 24 diputats [de JxSí], esmenar-se a vostès mateixos i no acceptar-se les esmenes”.

 

Compartir
Article anteriorInvestiguen Sito Pons per frau a Hisenda
Article següentERC només es planteja investir algú que accepti un referèndum a l’escocesa
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]