Podem defineix aquest cap de setmana la seva executiva

0
Pablo Echenique 2
El secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique, avala les primàries de Podem | Foto: Europa Press

Des de divendres i fins diumenge s’escollirà el nou secretari general de la formació ‘morada’ a Catalunya. Els resultats seràn públics dimarts

Podem a Catalunya escollirà al seu secretari general en unes primàries que es realitzaran telemàticament entre aquest divendres i diumenge, i els resultats les quals es faran públics dimarts, quan se sabrà qui ocuparà la Secretaria General, òrfena des que en octubre Gemma Ubasart dimitís del càrrec.

Fins avui es presenten la candidatura de Jéssica Albiach (FemPodem), la de Raimundo Viejo (Impulsant el Canvi), la de Albano-Dante Fachin (HoPodemTot), la d’Oscar Guardingo (Podem per Guanyar Catalunya) -tots ells es presenten amb la seva llista a secretaris generals- i Rafael García (Estimem Podem) que es presenta a la Secretaria General però sense llista.

A més, es presenten una candidatura sense secretari general -‘Territoris Podem’- que han explicitat el seu suport a Fachin com a secretari general, ja que molts d’ells han format part del seu projecte; i una altra formada per juristes que es presenta a l’òrgan de garanties del partit.

Aquestes eleccions internes s’han posposat d’acord amb les successives convocatòries electorals dels últims mesos i finalment se celebren a l’empara del secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, que a cada moment s’ha mantingut neutral a totes les candidatures.

Echenique va visitar la capital catalana abans del començament de les primàries per informar als candidats del nou reglament, en el qual la novetat més destaca és que es limita les llistes a un màxim del 70% dels membres del Consell Ciutadà Autonòmic, que consta de 35 membres.