Eslovènia ha rebut ja 5.000 refugiat

0
5.000 immigrants a Eslovènia
5.000 immigrants a Eslovènia
5.000 immigrants a Eslovènia

Procedents de Croàcia, amb 1.200 més de camí en tren

Uns 5.000 immigrants i refugiats han arribat a Eslovènia aquest dilluns procedents de Croàcia, amb 1.200 més de camí en tren, segons ha informat un responsable del Ministeri de l’Interior eslovè, que ha acusat Croàcia d’ignorar els esforços per contenir el flux.

El secretari d’Estat d’Interior, Bostjan Sefic, ha dit que Alemanya accepta menys arribades i Àustria demana per aquesta raó a Eslovènia que controli el flux.

En un comunicat, la ministra de l’Interior, Vesna Györkös Znidar, havia explicat prèviament que fins aquest diumenge l’arribada d’immigrants a Eslovènia a través de Croàcia s’havia fet de manera “controlada” i s’havia atès els límits diaris fixats pel país.

Les complicacions van sorgir quan Croàcia va començar a anunciar transports d’immigrants que excedien les nostres capacitats”, ha precisat la ministra eslovena, que ha parlat amb el seu homòleg croat, Ranko Ostojic, per fer-li veure que la conducta de Zagreb és “inacceptable”.

Eslovènia ha decidit imposar un límit d’entrada de 2.500 immigrants al dia i ha assegurat que acceptarà tots els qui es dirigeixin cap a Àustria. Eslovènia ha dit que Àustria accepta un màxim de 1.500 immigrants, un nombre molt menor al qual prèviament entrava des d’Hongria.

[quote]”Fins ara, uns 5.000 immigrants han arribat avui a Eslovènia”, ha assenyalat Sefic en roda de premsa. “Esperem un altre tren amb 1.200 immigrants, fet que significaria més de 6.000 avui. Croàcia ignora les nostres peticions, els nostres plans”, ha lamentat.[/quote]

ÀUSTRIA NO EN POT REBRE MÉS

Eslovènia no pot rebre més persones que les que li permet la seva capacitat, “especialment perquè sabem que no seran capaços de continuar el seu viatge”, ha explicat la ministra, amb referència al fet que Àustria ha informat que no pot rebre un nombre més elevat de refugiats.

Györkös Znidar també ha parlat amb la seva homòloga austríaca, Johanna Mikl-Leitner, qui li ha traslladat que Àustria té problemes per gestionar els refugiats que travessen el seu territori i que la seva capacitat està al màxim, així que “no cal esperar que augmenti la recepció d’immigrants”.

La ministra ha abordat igualment la situació a la qual es troba Eslovènia, que s’ha convertit en nou punt de pas dels refugiats després del tancament dissabte 17 d’octubre per part d’Hongria de la seva frontera amb Croàcia, amb el comissari europeu de Migració, Dimitris Avramopoulos.

La responsable eslovena ha denunciat que el Govern croat no atén les trucades d’Eslovènia, ni tan sols a nivell operatiu, “fet que pot representar un gran problema per a nosaltres si no podem preveure el nombre d’immigrants que esperem i on els esperem”.

“És essencial que tots els països a la regió respectin els acords i abordin aquest problema junts”, ha defensat la titular d’Interior eslovena.