Espadaler retreu a Rajoy

0
Espadaler a la seu d'unió - Diari Català
Espadaler a la seu d'unió

Que s’atrinxeri en comptes de fer política

El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler retreu a Rajoy que hagi optat per només “atrinxerar-se darrere de la legalitat” en comptes de fer política sobre el procés sobiranista català.

En declaracions a Tortosa (Tarragona), ha assegurat que “defensar la legalitat vigent –fa bé de fer-ho– no és una excusa per no fer política i propostes per sortir de la situació actual”.

Ha assegurat que s’ha arribat a aquesta situació per la incapacitat que ha demostrat el PP i Rajoy de fer un gest polític o intent de diàleg: “Menys trinxeres i més ponts en un costat i en l’altre”.

Ha signat que si l’únic que fa Rajoy és “parapetar-se darrere de la legalitat sense entendre que hi ha un problema polític –no jurídic–, s’equivocarà i persistirà en l’error que ha portat fins aquí”.

També ha criticat que entre el diàleg i la ruptura, el president de la Generalitat, Artur Mas, CDC i Junts pel Sí han apostat “per la ruptura de la mà de la CUP”.

Ha lamentat que s’ha passat d’un independentisme que “no tirava un paper al carrer cap a una fórmula que es passarà la Constitució pel ‘forro’ i violentarà la legalitat”.

Sobre la trobada prevista dimarts entre Rajoy i el líder d’Unió, Josep Antoni Duran, ha remarcat que la seva formació aposta pel diàleg i sortir de la situació “no des de la ruptura ni des de l’immobilisme”.

Espadaler ha assegurat que no són “frontistes” i ha remarcat que Rajoy no pot menysprear que un 48% dels catalans van votar per la independència ni Junts pel Sí i la CUP poden creure que amb aquest percentatge poden trencar el marc institucional.