Sense espai al teu iPhone o iPad? Tenim la solució

Avui en dia, tenir un mòbil amb una capacitat d’emmagatzematge de 16 GB o menys, pot convertir-se en una odissea, i més encara quan aquests no admeten l’ampliació de memòria amb targeta micro-SD, com en el cas dels iPhones.

I és que no tenir espai lliure ens limita bastant, des de no poder realitzar fotos o vídeos, fins a no poder instal·lar aplicacions o jocs. Però amb aquest petit truc descobert per un usuari de Reddit podem ampliar la quantitat d’emmagatzematge lliure del nostre dispositiu de forma senzilla.

Espai iPhone

Recordem que en iOS, a diferència d’Android, no hi ha l’opció d’esborrar la memòria cau de les apps més utilitzades. Això a la llarga és un problema, ja que són arxius temporals que van en augment i arriba un punt que ocupen massa (diversos GB en alguns casos).

Segons l’usuari eavesdroppingyou, tot aquest espai pot ser alliberat de manera ràpida i eficaç. L’únic que hem de fer és seguir aquests senzills passos:

  1. Intenta llogar una pel·lícula d’iTunes que no càpiga a la memòria de l’iPhone o l’iPad. Apareix un missatge indicant-te que hi ha un problema i el dispositiu no descarregarà res.
  2. Accedirem a Configuració> General> Emmagatzematge. Aquí podrem comprovar que l’emmagatzematge lliure ha augmentat.
  3. Repetir el procés fins que l’emmagatzematge lliure deixi de créixer.

Diversos usuaris de Reddit afirmen que el procés és funcional. Pel que sembla a Apple no li sedueix la idea que no paguem per un producte i ells mateix s’encarreguen de netejar la memòria cau d’aplicacions natives com Mail i Música, alliberant així espai lliure.

Aquest truc val amb qualsevol pel·lícula, us recomanem fer-ho amb pel·lícules llargues i en HD, d’aquesta manera l’espai requerit serà més gran, i per tant la neteja de memòria cau també.

Nota. El procés pot realitzar-se sense cap por, iTunes té una doble confirmació abans del cobrament, pel que no pagarem el lloguer per error sota cap concepte.