“Ser artista és una qüestió de sentiments”

El producte nacional a l’àmbit musical té molt a donar, els que triomfen es reciclen i els que volen triomfar posen totes les seves il·lusions de cara al seu futur. Grups de joves i artistes individuals emergents s’estan obrint camí, però no és fàcil. ‘Los peces de Cristina’ forma part de la nova generació d’artistes que intenten viure del que els hi agrada. Cristina ha parlat amb el Diari Català de les seves inquietuds i de com afronta la crisi en el sector de la música.

Los peces de Cristina

Los Peces de Cristina | Diari Català
Foto cedida: Los Peces de Cristina / Autor: Alberto Gonzalez

Després d’haver navegat per altres formacions i escenaris de tot tipus, la cantant Cristina es va aventurar a descobrir un nou so amb la producció del seu primer disc. Va arriscar en la seva idea i se’n va sortir de valent. En tan sols unes hores, l’àlbum del seu debut ‘El tiempo que guardé’ es va col·locar en el Top 2 d’àlbums Pop a iTunes Espanya i també en el 4 de la llista d’àlbums de tots els gèneres el mateix dia del seu llançament. A més, ha estat candidata als Premis Enderrock com a Millor Disc Pop-Rock i escollida Millor Àlbum Debut a la revista de pop nacional MundoPop.

Cristina, a més, és una navegant creativa. L’artista ha sabut extreure en les diferents sales que ha tocat en solitari (Barcelona, Londres, Amsterdam, Berlin, Nova York, Philadelphia, Nashville) fins a festivals europeus. Amb totes aquestes experiències, la cantant ha creat melodies professionals sota arrels angleses, espanyoles i catalanes.

 

Los Peces de Cristina | Diari Català
Foto: Los Peces de Cristina

Cristina, què és el que et porta per ser artista?
Cristina: El tema no és dir que vull ser artista. Ser artista és qüestió de sentiments. Amb allò es neix i quan sents la creativitat has de crear.

Per què vols professionalitzar-lo?

Cristina: Jo, en realitat, tenia un treball de jornada completa, però vaig sentir la necessitat que la música es convertís en la meva professió. Donar-li una sortida a les meves composicions era una necessitat vital.

Quines expectatives laborals tens respecte a la música?

Cristina: Si em pogués guanyar la vida per menjar i viure, seria fantàstic, com qualsevol altre treballador. Molts veuen el món de la música no com a punt intermedi: ‘o ets famós o no ets res’. Jo no vull ser famosa això no és una professió.

Quina música consideres com a influència a l’hora de compondre?

Cristina: No em fixo tant en artistes, em fixo més en caçons. Tot i que Michael Jackson o Queen, per mi són grans referències. Són increïbles, però sobretot componc per la meva intuïció a l’hora de crear els meus temes.

Es pot comparar la música d’Espanya amb la de USA?

Cristina: És impossible comparar el panorama nacional amb USA o països d’Europa com França, Amsterdam, Alemanya… A Espanya no hi ha cultura de consum musical com anar a veure música en directe qualsevol dia de la setmana. Un avantatge a USA és que es poden fer molts ‘bolos’ i un concert és com fer cinc assaigs.

Los Peces de Cristina | Diari Català
Foto: Los Peces de Cristina
    Entrevista: Ingrid Llorens i Sergio Enciso