Espanya es desmarca de l’empitjorament del FMI

0
monedes de euro
EP: FMI
monedes de euro
EP: FMI

FMI ha mantingut sense canvis les seves previsions de creixement per a Espanya

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha mantingut sense canvis les seves previsions de creixement per a Espanya, que registrarà una expansió del 3,1% aquest any i del 2,5% el 2016, tot i l’empitjorament generalitzat de les projeccions de la institució internacional, que ha advertit que els riscos a la baixa per a l’economia mundial “avui semblen més pronunciats que fa uns mesos”.

L’FMI confirma així en el seu informe ‘Perspectives econòmiques mundials’ els seus pronòstics per a l’economia espanyola, que serà la que registri un major ritme de creixement aquest any entre les principals economies mundials.

La fortalesa de la recuperació de l’activitat a Espanya es reflecteix en la les previsions de desocupació manejades per l’FMI, que espera que la taxa d’atur tancament 2015 al 21,8% i baixi un any després al 19,9%, millorant així allò previst el mes d’agost passat, quan augurava que la taxa d’atur espanyola el 2015 seria del 22% i del 21,1% el 2016.

Des de començament d’any, la institució dirigida per Christine Lagarde ha portat a terme una profunda revisió a l’alça de les seves expectatives de creixement per a Espanya, a la qual el mes de gener passat adjudicava un creixement del PIB del 2% el 2015 i de l’1,8% el 2016.

D’aquesta manera, Espanya aconsegueix, al costat de França, Itàlia i el Regne Unit, desmarcar-se de l’empitjorament generalitzat de les projeccions de l’FMI, que ha retallat en dues dècimes les seves previsions de creixement per a l’economia global el 2015 i 2016, fins al 3,1% i el 3,6%, respectivament.